Radio Simplu

A fost părăsită într-o pungă pe o alee, când a crescut și-a găsit un frate vitreg, apoi o soră vitregă, toți abandonați la fel. Aveau aceeași mamă, dar habar n-aveau că își cunoscuseră mama toată viața. Uite cine era

Janet Barnicoat, în vârstă de 35 de ani, se întrebase mereu unde era mama ei biologică. Ea fusese abandonată pe o alee, cu cordonul ombilical încă atașat și a simțit toată viața că există un secret întunecat care are legătură cu abandonarea ei. Dar abia la finalul aventurii sale și-a dat seama că acest secret fusese chiar în fața ochilor ei.

Imediat după ce s-a născut, în 1981, mama sa biologică a părăsit-o lângă un tomberon, pe o alee din Lawndale, California. După ce a aflat că fusese abandonată de către mama ei biologică, și nu oricum, ci într-un mod atât de crud, nu se putea abține să nu se întrebe: oare cine era femeia care a lăsat-o acolo să moară? Adevărul despre mama ei naturală îl va afla peste ani de zile.

După naștere, mama sa a înfășurat-o într-un prosop, a pus-o într-o pungă de hârtie și a lăsat-o lângă un tomberon. Din fericire copila a fost văzută de către o femeie care se plimba cu bicicleta, acesta a văzut punga și s-a uitat înăuntru.

Femeia, Joann Hauser, a alertat rapid poliția referitor la ceea ce găsise. Janet a fost dată spre adopție și, după foarte scurt timp, ea a fost adoptată și crescută de către o familie iubitoare. Fetița a dus de atunci o viață normală în timp ce Joann era considerată un erou.

Viața a continuat, dar fata dorea să afle cine e mama sa naturală: ,,Am fost multă vreme furioasă pe mama mea naturală”, a spus ea într-un interviu. Deși nu a renunțat niciodată să o caute, și-a continuat și viața: și-a început propria familie și are 5 copii ai ei: ,,Odată ce am avut copii și am văzut ce înseamnă dragostea de mamă nu am putut înțelege cum de mama mea nu m-a iubit așa”.

Fata s-a îndreptat către un site care se ocupa de găsirea părinților biologici. Angajații site-ului au rugat-o să își facă un test ADN, și așa a aflat că are un frate vitreg, Dean, și el fusese abandonat în exact același mod, decât că în alt loc. Cei doi au aflat că mai aveau și o soră vitregă, Julie. Și ea fusese abandonată în același fel și toți trei aveau aceeași mamă.

În cele din urmă femeia care le dăduse naștere a mărturisit. Mama lor era nimeni alta decât cea care spusese că o găsise pe Janet. Tot ea îi abandonase și pe ceilalți doi copii, fiindcă nu îi putea crește, deși a spus că îi iubea pe toți și se gândea la ei în fiecare zi.

Deși cei trei frați au avut un început în viață extrem de dificil, au ales să aleagă partea bună: toți aveau vieți minunate și familii superbe.