Radio Simplu

9 piedici psihologice din cauza cărora nu te poți îmbogăți

De ce nu am mai mulți bani?” ”De ce nu am reușit până acum să am independență financiară?” ”Voi fi vreodată stabil din punct de vedere financiar?”

Este posibil ca cel puțin una dintre aceste întrebări să-ți fi traversat mintea la un moment dat.

Nu știi să fii perseverent

Cei mai mulți dintre noi suntem buni la start. Puțini ajung însă la finish. Tindem să fim slabi și să renunțăm la primul obstacol. Așa că nu te descuraja la prima greșeală. Nici la a doua. Nu, nici la a unsprezecea.

E greu. Nu e ușor să mergi mai departe când toate semnalele par împotriva ta. Dar și când reușești! Atunci vei fi mândru de 11 ori mai mult că nu ai renunțat în acel moment.

Negativitatea

Lucrurile privite dintr-o perspectivă negativă te vor trage în jos. De fiecare dată. Deseori ne-o facem cu mâna noastră. Iar o atitudine negativă îți va îneca toate corăbiile. E greu să îți schimbi perspectiva și să fii convins de asta. Dar ce ai de pierdut? Nimic. Deoarece câștigi optimism și încredere în tine.

Nu ai un scop bine definit

Atunci când nu-ți stabilești un scop, ești ca un om rătăcit într-o pădure. Toți copacii arată la fel și nu ai habar încotro s-o iei. În viață vor exista și perioade în care lucrurile merg din inerție. Dar ideal e ca o astfel de situație să nu fie definitorie pentru tine și viața ta.

Gândește-te bine ce vrei, ce domeniu de activitate vrei să alegi sau ce tip de business ți-ai dori să deschizi.Simpla scriere pe hârtie a unor scopuri te va ajuta să vezi lucrurile mult mai clar.

Lenevești…

Mulți dintre oamenii săraci pe care îi ajutăm sunt săraci pentru că nu vor să muncească. Practic, nimeni nu ne-a refuzat atunci când le-am oferit bani sau bunuri. În schimb, mulți au dat înapoi atunci când am vrut să le oferim un job.

Din păcate este o realitate. Nu un adevăr general valabil, dar o realitate des întâlnită. Oamenii care se feresc de muncă vor fi urmăriți de sărăcie.

Păstrezi același job pe care îl urăști

Stagnarea în carieră dăunează grav sănătății tale și echilibrului tău financiar. Un job nepotrivit e un virus lent, dar sigur. Un loc de muncă în care nu-ți mai plac taskurile zilnice, colegii, managementul, etc. nu-ți va aduce nimic nou și nimic bun.

Și din moment ce nu-ți place ceea ce faci, este puțin probabil că vei evolua. Iar financiar vei rămâne mult timp la același nivel.

Te agăți de o relație / căsnicie nepotrivită

Poate părea ciudat la prima vedere. Însă, stagnarea într-o relație toxică sau chiar o căsnicie plină de probleme ne dă peste cap întreaga viață. Inclusiv sectorul financiar. Pentru că relațiile dificile sunt cele mai mari consumatoare de energie.

Ideal e să alegi un om alături de care să crești, și personal, și profesional, și financiar. Sprijinul emoțional este vital pentru reușita ta.

Nu pui pasiune

Oamenii pasionați câștigă mai bine. Ulterior, banii nu mai sunt percepuți ca necesitate și mijloc de a trăi.Ci ca gratitudine pentru că aduc plus valoare lumii în care trăiesc. Iar sentimentul este minunat!

Nu faci studiile potrivite

Mulți dintre noi am pierdut ani din viață făcând facultăți care nu ne-au plăcut. Pentru că am fost nevoiți, pentru că asta și-au dorit părinții noștri, pentru că asta e cerința societății în care trăim.

Vine, însă, momentul în care realizăm că avem o singură viață. Lasă totul în urmă și axează-te pe ceea ce îți dorești cu adevărat.

Vrei să înveți ceva nou? Înscrie-te la cursuri specializate.

Cunoști un om foarte bun pe ceea ce face? Trage-l de mânecă să te învețe cât mai mult din ceea ce știe.

Îți dorești mai mult de la tine? Investește timp în citit și documentare. Astăzi avem la dispoziție o plenitudine de surse de informare. Cărți, audiobook-uri, e-book-uri și bineînțeles, marele Internet. Așa că nu ai nici o scuză!

Ești blocat în convingeri limitative

Am lăsat la urmă acest răspuns atât pentru că este cel mai greu de acceptat, cât și pentru că este posibil ca el să fie atât cauza principală, cât și rădăcina tuturor celorlaltor răspunsuri de mai sus.