Puține roluri familiale sunt mai analizate și mai discutate decât cel al soacrei. Deși există cu siguranță exemple negative de relații noră-soacră, majoritatea neînțelegerilor se pot reduce la o simplă comunicare necorespunzătoare. În timp ce soacra ta ar putea părea un demon cu 7 capete, ea este totuși o ființă umană. Și poate că acest articol te va ajuta să o înțelegi mai bine.
Iată câteva lucruri pe care soacra ta și-ar dori să le știi!
1. A făcut tot ce a putut mai bine
Tu îți construiești o viață cu copilul ei și nu ai cum să nu observi câteva dintre obiceiurile lui particulare. Nu mănâncă legume niciodată și sare peste micul dejun. Sigur că vei avea opinii despre asta, iar la un moment dat, îl vei întreba „Cine te-a crescut?” Soacra ta ar vrea să știi că ea este cea care l-a crescut și că a făcut tot ce i-a stat în putință. S-ar putea să nu fie perfect, dar cel puțin s-a străduit să-i ofere o educație decentă.
2. Este și ea geloasă
Este o legătură incredibilă între mamă și copilul ei. Dacă nu ai fost părinte, e imposibil să apreciezi complet modul în care mama se consideră a fi centrul universului copilului și vice-versa. Dar apoi, copilul ei se îndrăgostește, și totul se schimbă. E greu să te simți pusă pe al doilea loc. Văzându-și fiul îndrăgostindu-se de tine și punându-te pe primul loc în viața lui, poate fi foarte dificil pentru ea.
3. Este dezamăgită
Unele mame își petrec ani de zile imaginându-și cum va arăta viața adultă a fiului lor. Ea poate avea idei preconcepute despre relația pe care ar avea-o cu nora sa, ori despre tipul de femeie pe care fiul ei îl va alege. S-ar putea să fii complet diferită de persoana pe care ea și-o imagina sau spera, și ar putea fi destul de dezamăgită de asta. Nu ar trebui să te schimbi pentru a-ți mulțumi soacra, ci doar să înțelegi sentimentele pe care le are și de unde vin acestea.
4. E încă o mamă
Există ideea cum că părinții încetează să mai fie părinți la vârsta de 18 ani a copilului. Dar oricine are copii de crescut știe că nu este adevărat. Sigur, relația și nivelul de implicare se va schimba, dar întotdeauna vei fi un părinte. Ca urmare, soacra ta va avea opinii despre ce este și ce nu este bine pentru fiul ei. Ea va dori să ridice semne de întrebare și să ofere sugestii, dar o face cu cele mai bune intenții. Poate fi enervant pentru tine, dar ea doar își continuă rolul de mamă. Misiunea ei în viață este aceea de a-și proteja copilul.
5. Vrea să fie respectată
Indiferent de ceea ce ai putea crede despre ea, este responsabilă pentru creșterea partenerului tău. S-ar putea să nu fii mereu de acord cu modul în care a făcut lucrurile, sau poate că nu-ți place, dar soacra ta vrea și merită să fie respectată pentru rolul pe care l-a jucat în viața copilului ei.
6. Și sentimentele ei se rănesc
Dacă este foarte critică, furioasă sau răzbunătoare pe tine, există o mare șansă ca acest comportament negativ al ei să se datoreze de fapt suferinței. Acum că viața copilului ei s-a schimbat, ar putea simți că viața a făcut-o să fie o persoană străină de cealaltă viață căreia i-a dat naștere. Poate fi o tranziție dificilă, iar asta o poate face să se rătăcească puțin.
7. Nu știe cum să comunice cu tine
Senzația de a te simți confortabil în prezența cuiva necesită timp, dar și mai mult efort în privința soacrei tale. Multe lucruri complică relația voastră, ceea ce poate determina unele interacțiuni ciudate, mai ales în primele zile. Înțelege că mama partenerului tău poate încerca să-și caute cuvinele pe care ți le spune și le găsește cu greu, pentru că sunteți diferite. Pentru tot există un început, trebuie doar să fii deschisă.
8. Îi este frică de ceea ce ai putea face
Adânc în inima oricărei mame, există teama că într-o zi, cineva va veni și-i va fura copilul. Iar dacă
Senzația de a fi confortabilă cu cineva nou necesită timp, dar poate necesita și mai mult efort cu soacra ta. Multe lucruri complică această relație, ceea ce poate provoca unele interacțiuni ciudate, mai ales în primele zile. Și dacă stai să te gândești la asta, nu este o teamă complet irațională. Majoritatea oamenilor își vor construi o viață separată de cea a mamei, și în mare parte din ea, mama va fi un observator distant. Este o mare tranziție pentru ea.
Pe lângă asta, mai este și teama de a fi îndepărtată din viața copilului ei, dacă partenera lui nu o place. Asta o va priva de a-și crește nepoții, de ocaziile speciale, vacanțele și micile plăceri ale vieții. Când stai să te gândești așa, aproape că o poți înțelege, am dreptate?