Radio Simplu

5 modalități de a-ți regla pH-ul cu bicarbonat de sodiu

Deși bicarbonatul de sodiu este una dintre cele mai ușoare și mai eficiente modalități de a-ți regla pH-ul din corp, nu este recomandat să depășești doza recomandată. În caz contrar, pot apărea anumite efecte secundare.

În corpul nostru există foarte multe microorganisme care se înmulțesc și trăiesc armonios, dacă menținem un stil de viață sănătos. Însă atunci când le modificăm mediul de viață prin alegeri alimentare greșite, folosirea anumitor medicamente și expunerea la factori nocivi din atmosferă, aceste microorganisme pot deveni dăunătoare.

Multe persoane nu țin cont de nivelul de aciditate din organism și reacționează la acest aspect numai atunci când se confruntă cu anumite afecțiuni.

Este foarte important să urmezi o dietă de detoxifiere în mod regulat și să încerci să consumi cât mai multe alimente alcaline.

Din fericire, nu trebuie să investești sume mari de bani pentru a găsi o metodă eficientă de a-ți regla nivelul de pH din corp. Cu un ingredient atât de simplu și de ieftin ca bicarbonatul de sodiu poți să prepari diverse remedii care te ajută să-ți atingi scopul.

Vrei să afli mai multe?

1. Bicarbonat de sodiu cu apă

Amestecul de bicarbonat de sodiu și apă este una dintre cele mai populare metode de a-ți regla pH-ul din sânge și de a elimina toxinele.

Acest produs combate arsurile la stomac, refluxul acid și alte simptome asociate unui nivel ridicat de aciditate.

Ingrediente

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu (1,2 g)

1 cană de apă (200 ml)

Instrucțiuni

Diluează bicarbonatul într-o cană cu apă și bea amestecul pe stomacul gol sau după o masă copioasă.

Poți să bei acest remediu de până la trei ori pe zi, însă dacă depășești doza recomandată, te poți confrunta cu efecte secundare.

2. Bicarbonat de sodiu și lămâie
Dacă amesteci bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie, obții o băutură efervescentă cu proprietăți alcaline care contribuie la detoxificarea organismului. Deși lămâia este un fruct acid, în realitate ea este unul dintre cele mai bune remedii pentru reglarea nivelului de pH.

Ingrediente

Zeama unei jumătăți de lămâie

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu (1,2 g)

1/2 cană de apă (100 ml)

Instrucțiuni

Stoarce zeama de lămâie și dilueaz-o într-o jumătate de cană de apă. Adaugă bicarbonatul de sodiu și așteaptă până dispare efectul efervescent. Bea cât mai repede amestecul, doar o dată pe zi.

3. Bicarbonat de sodiu și oțet de mere

Oțetul de mere cu bicarbonat de sodiu reglează pH-ul

Această rețetă naturală are o valoare a pH-ului de 7 și este recomandată pentru a-ți mări nivelul de energie din întregul corp. Întrucât crește nivelul pH-ului din sânge, amestecul de bicarbonat și oțet de mere este o modalitate excelentă de a elimina toxinele și alte substanțe care duc la îmbolnăvire.

Desigur, este important să folosești numai oțet de mere organic, întrucât sortimentele rafinate nu au aceleași proprietăți benefice.

Ingrediente
1 lingură de oțet de mere (10 ml)

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu (1,2 g)

1 cană de apă caldă (200 ml)

Instrucțiuni

Diluează oțetul de mere și bicarbonatul de sodiu într-o cană cu apă caldă. După ce ai amestecat bine toate ingredientele, bea lichidul cu înghițituri mici, de preferat pe stomacul gol.

4. Bicarbonat de sodiu, carbonat de potasiu și acid citric

Multe persoane au probleme cu nivelul de sodiu din corp. Prin urmare, acestea nu pot folosi rețetele de mai sus pentru a-și regla pH-ul. Pentru ele avem un remediu special care echilibrează nivelul de sare din organism, combate retenția de apă și stimulează detoxifierea.

Este important de reținut că trebuie să consumi acest amestec numai pe stomacul gol, deoarece dacă îl iei după masă poate provoca diaree.

Ingrediente

1/8 linguriță de bicarbonat de sodiu (0,6 g)

Un praf de carbonat de potasiu

1/4 linguriță de acid citric (1,2 g)

1 cană de apă (200 ml)

Instrucțiuni

Amestecă toate ingredientele într-o cană cu apă și ai grijă să se dilueze bine. Bea remediul cu înghițituri mici, maxim de două ori pe zi.

5. Bicarbonat de sodiu și limetă

Limeta (lime) este un alt fruct citric care ajută la curățarea sângelui și la reglarea pH-ului din corp.

Dacă alegi să combini proprietățile benefice ale limetei cu cele ale bicarbonatului de sodiu, obții rețeta ideală pentru a ameliora aciditatea ridicată, gazele intestinale și durerile de stomac.

Ingrediente

Zeama unei limete

1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu (1,2 g)

1/2 cană de apă (100 ml)

Instrucțiuni

Stoarce zeama de limetă și adaug-o în jumătatea de cană de apă, alături de bicarbonatul de sodiu. Consumă acest remediu cât mai repede și ia maxim două-trei doze pe zi.

Reține!

Remediile prezentate în acest articol nu trebuie să înlocuiască medicamentele prescrise de medic. În plus, ele trebuie consumate cu moderație. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat să mărești consumul de apă și de alimente cu proprietăți alcaline.