Gătitul presupune cunoașterea multor secrete care ne pot face viața mai ușoară și totodată este o sursă inepuizabilă de înțelepciune!
Vă prezentăm niște mici secrete, pe care mulți dintre noi probabil nu le cunosc, dar acestea ne ajută să economisim timp și să păstrăm deliciile proaspete pentru mai mult timp.
CUM SĂ PĂSTRĂM PRĂJITURA MOALE
Acoperiți părțile tăiate cu felii de pâine și fixați-le cu scobitori. Pâinea se va usca, iar prăjitura va rămâne proaspătă.
CUM SĂ PREGĂTIM PEȘTELE LA GRĂTAR FĂRĂ SĂ SE LIPEASCĂ
Puneți fileul de pește pe o felie de lămâie și în așa mod nu se va lipi de grătar. Peștele va avea și o aromă specifică, dar cel mai important este că nu va trebui să dezlipiți peștele de grătar.
CUM SE TAIE FELIILE IDEALE DE CARTOFI
Puteți obține felii de cartofi netede și frumoase cu ajutorul unui cuțit special pentru mere. Este repede și ușor!
CUM SE DECOJEȘTE REPEDE GHIMBIRUL
Încercați să curățați rădăcina de ghimbir cu o linguriță. Veți obține o bucată de ghimbir curată, fără a arunca prea mult din el.
CUM SE PĂSTREAZĂ OUĂLE PROASPETE MAI MULT TIMP
Ungeți coaja oului cu ulei vegetal înainte de a le pune în frigider și vor sta proaspete cu câteva săptămâni mai mult.
CUM SE PREVINE ÎNNEGRIREA BANANELOR
Acoperiți baza bananelor cu folie alimentară și se vor păstra cu 3-4 zile mai mult.
CUM SE TOPEȘTE UNTUL ÎNGHEȚAT
Pentru a face moale untul înghețat, încălziți un pahar și acoperiți cu acesta bucata de unt. Fiind sub pahar, untul va începe să se topească în câteva minute și îl veți putea folosi ușor.
CUM SE PĂSTREAZĂ BISCUIȚII CROCANȚI
Biscuiții crocanți sunt delicioși doar când sunt proaspeți și nu uscați. Pentru a evita acest lucru, puneți o felie de măr în cutia cu biscuiți.
CUM SE OBȚIN CUBURI DE GHEAȚĂ ORIGINALE
Înghețați felii de lămâie în cuburi de gheață și veți obține cuburi deosebite pentru băuturi răcoritoare. Este exact de ce aveți nevoie la o petrece de vară!
CUM SE SCOT SÂMBURII DIN CIREȘE
Puteți înlătura foarte ușor sâmburii din cireșe folosind o sticlă și un pai. Puneți cireașa pe gura sticlei și apăsați cireașa cu paiul. Sâmburele va cădea în sticlă, iar cireașa este curățită.
CUM SE PROCEDEAZĂ ÎN CAZ CĂ MIEREA S-A CRISTALIZAT
Dacă mierea s-a cristalizat, topiți-o într-un vas cu apă caldă. Mierea va deveni din nou lichidă, fără să-și piardă proprietățile.
NU LĂSAȚI USTUROIUL ȘI CEAPA SĂ MUCEZEASCĂ
Păstrați usturoiul și ceapa în pungi găurite de hârtie, în așa fel se vor păstra mai mult.
CUM SE PĂSTREAZĂ VERDEȚURILE PROASPETE ȘI VERZI
Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, ceapa de primăvară și alte verdețuri pot fi păstrate mai mult timp dacă le acoperiți cu o folie alimentară și le puneți în frigider.
CUM SE CURĂȚĂ USTUROIUL ÎN CÂTEVA SECUNDE
Puneți usturoiul într-un borcan închis și scuturați bine borcanul. Se pare că el se curăță singur! Ce legumă deșteaptă!