Radio Simplu

Zborurile interne, reluate treptat în România. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

S-au reluat primele curse aeriene în România.

Compania națională Tarom are din nou zboruri spre Cluj, Timișoara și Iași, pe care le operează însă, la capacitate redusă. Din iunie, inclusiv Wizz Air ori Lufthansa își reiau o parte din curse, iar Blue Air, de la 1 iulie.

Pe toată durata zborului purtarea măștii este obligatorie.

Tarom a reluat de luni zborurile interne pe care le operează la capacitate redusă. Practic, efectuează un zbor comun în triunghi: București – Cluj – Timișoara sau București – Cluj – Iași pentru început, pentru că cererea nu este mare.

În următoarele zile se va zbura și la Oradea și Satu Mare. În aeronavă, deocamdată, sunt puțini pasageri și prin urmare nu sunt probleme cu asigurarea distanțării fizice. Și alte companii au planuri să reia o parte din curse.

Blue Air a anunțat că se vor putea face rezervări de bilete pentru zboruri regulate de la 1 iulie. Pe site există secțiunea de zboruri la cerere. În funcție de numărul pasagerilor care se vor înscrie, se vor relua și alte destinații. Acum se zboară spre Dublin din București sau Cluj.

Compania Wizz Air e pregătită să reia treptat cursele regulate. Acum însă, operează spre cinci destinații: printre care Lisabona, Stockholm ori Oslo.

Lufthansa reîncepe zborurile spre Frankfurt din București de pe 1 iunie, Swissair: Zurich – București de pe 5 iunie, iar Austrian Airlines: Viena – București 7 iunie.