Radio Simplu

Vremea o ia RAZNA! Urmeaza furtuni puternice in toata Europa. ALERTA de la meteorologi. Vor fi fenomene EXTREME si in Romania

Iarna aparent blanda de care a avut parte in acest an Europa ne aduce episoade de vreme severa in februarie, chiar extrema in unele zone. Nici nu a trecut bine furtuna Chiara, ca o alta se intrevede la orizont. Meteorologii anunta fenomene extreme inclusiv in Romania.

Meteorologii vest-europeni avertizeaza ca incepand de joi 13 februarie vom avea parte de cel mai intens ciclon extra-tropical al sezonului. Potrivit graficelor, acesta traverseaza Atlanticul de Nord, astfel ca cele mai afectate vor fi Irlanda, Marea Britanie si vestul Peninsulei Scandinave.

Valorile acestui nou val, corelate cu oscilatia Arctica si cea Nord-Atlantica aflate la valori record, vor conduce catre un episod de vreme severa, anunta specialistii. Cele mai rele manifestari ale vremii vor fi resimtite in cursul zilelor de joi si vineri, cand vantul va sufla deosebit de violent, cu viteze de 200 km/ora.

Graficul vitezei vantului: