Radio Simplu

Vremea 28 august – 23 septembrie 2019. Se accentează un fenomen periculos în aproape toată ţara

GALERIE FOTO (2)

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 28 august – 23 septembrie 2019.

Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Potrivit meteorologilor, temperaturile se vor menţine ridicate până la sfârşitul lunii septembrie.

Din păcate, însă, lipsa ploilor accentuează fenomenul de secetă în aproape toată ţara, fapt ce ar putea afecta culturile agricole. În nordul Moldovei sunt zone unde nu a mai plouat de mai bine de o lună de zile.

Iar specialiştii spun că în nord-estul țării șansele de ploaie sunt extrem de reduse și în următoarea perioadă.

Vremea 28 august – 2 septembrie 2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar în cea mai mare parte a teritoriului.

Prognoza meteo 2 – 9 septembrie 2019
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în restul țării regimul pluviometric se va menține deficita

Vremea 9 – 16 septembrie 2019
Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, pe întreg teritoriul României, potrivit ANM.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în regiunile intracarpatice și la munte și apropiat de cele normal al perioadei în rest.

Prognoza meteo 16 – 23 septembrie 2019
Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații se vor încadra în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.