Radio Simplu

„VREAU SĂ MĂ MĂRIT CU IUBITUL MEU NEAMȚ, DAR PĂRINȚII NU MĂ LASĂ”

Sunt Bebița, am 20 de ani și sunt din Râmnicu Sărat. În toamna anului trecut, am venit la studii în București. M-am îndrăgostit nebunește de un coleg. Este frumos, înalt și… neamț! Și asta este o mare problemă, pentru că, am uitat să îți spun, eu sunt de etnie romă. Totul a început ca în filme. Cu o privire aruncată în timpul cursului, cu un trandafir lăsat la ușa căminului. Apoi, o întâlnire în Cișmigiu și, tot așa. El, Viktor cu K, e foarte tandru și un romantic incurabil, în pofida faptului că poporul german nu este tocmai renumit pentru asta.

Dar îl iubesc și mă iubește la nebunie. Numai că avem o mare problemă. De Sărbători, am decis împreună să îl duc acasă, ca să îl cunoască și ai mei. El a fost puțin reticent la început, dar, în cele din urmă, a acceptat. Mare greșeală a făcut! Când am ajuns în Râmnicu Sărat, ai mei și-au făcut cruce după ce l-au văzut. „Ce este cu blondul ăsta?!”, „L-ai adus pe Hitler acasă”. Nah, mentalitate învechită, ce să le fac?! Le-am zis că vreau să mă mărit cu Viktor, dar părinții mei nu mă lasă. M-au amenințat că mă dezmoștenesc, că nu îmi mai trimit niciun ban. A plecat, săracul, rușinat după doar câteva ore, înapoi la București. După vacanță, ne-am reîntâlnit și am reluat relația. Dar nu știu ce să fac. Îi iubesc pe ai mei, dar îl iubesc și pe Viktor cu „K”. Ce ar trebui să fac?

Dragă Bebița,
În primul rând, mă bucur că ai avut curaj să te deschizi și să vorbești despre situația în care te afli. O situație în care ești nevoită să alegi între familie și iubire nu poate sub nicio formă să îți aducă liniște. Ba dimpotrivă…. Dar să o luăm cu începutul. Mutarea într-un oraș nou, mai ales în Capitală, poate fi de multe ori dificilă. Puțini sunt cei cărora le plac schimbările. Multora le este teamă să iasă din zona lor de confort. Așa că apreciez ambiția și dorința ta de a evolua și de a-ți dori mai mult de la viață. Să te trezești fără familie, fără prieteni într-un loc nou poate să te dea puțin peste cap. Iar nevoia de afecțiune ajunge să fie mult mai pronunțată. Așa cum, de altfel, ai pățit și tu.
Nu a fost greu să nutrești sentimente pentru cineva. Mai ales atunci când un bărbat știe să te respecte, să se poarte cu tine și să îți demonstreze că vrea să aibă o relație serioasă. Cu atât mai mult cu cât este dispus să îți cunoască și familia. Din păcate, însă, se pare că toate aceste eforturi au fost în zadar în ochii alor tăi. Preconcepțiile familiei tale duc la imposibilitatea de a-ți trăi povestea de dragoste așa cum își dorești. Din păcate. Te afli între ciocan și nicovală. Din punctul meu de vedere, ar fi indicat să te asiguri în prima instanță că Viktor este bărbatul cu care vrei să îți petreci restul vieții. Dacă îl vezi tatăl copiilor tăi și dacă te vezi trezindu-te alături de el în fiecare dimineață… atunci luptă pentru dragostea voastră.

Cred, cu tărie, că într-un final, atunci când părinții tăi vor vedea că ești fericită și împlinită… îl vor accepta pe Viktor. Nu există părinte pe lumea asta care să nu vrea să-și vadă copiii fericiți. Trăim într-o societate în care este din ce în ce mai greu să găsești persoana potrivită. Iar cei care o găsesc… se pot considera norocoși! Contează enorm de mult felul în care te face să te simți acest bărbat. Iar dacă te face să te simți bine, nu renunța. La început, șocul a fost mare pentru ai tăi. Dă-le un timp să se obișnuiască cu ideea. Sunt sigură că vor reveni la sentimente mai bune și îl vor accepta pe Viktor. Te îmbrăţişez,

Jacqueline.