Radio Simplu

VORTEXUL POLAR loveste Romania. Vom avea temperaturi de iarna, ninsori si polei. Zonele afectate ->

Administratiei Nationale de Meteorologie anunta ca, incepand de astazi, vremea intra intr-un proces de racire accentuata.

Meteorologii din toata Europa au vesti proaste, anuntand ca va fi cea mai grea iarna din ultimii 30 de ani. Si Romania se afla printre tarile care vor fi afectate, urmand sa avem parte de ninsori abundente, ger si viscol.

Romania va fi traversata de un val de aer rece, ce ar aduce temperaturi maxime de inghet, ninsori si ploi, iar reprezentantii ANM vorbesc despre un ”vortex polar” chiar de la sfarsitukl acestei saptamani. Vortexul polar este un ciclon persistent si de mare anvergura situat la cei doi poli ai unei planete. Meteorologii anunta ca, de astazi, Romania va fi traversata de un val de aer rece, ce ar aduce temperaturi maxime de inghet, ninsori si ploi.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), de sambata, vremea intra intr-un proces de racire accentuata. In jumatatea de nord a tarii, va ploua.

Incepand de astazi, un val de aer rece va ajunge in Romania. Temperaturile se vor incadra in media normala a perioadei, in jumatatea de nord a tarii, unde se vor inregistra innorari si ploi.