Radio Simplu

VIDEO Atac armat lângă Casa Albă! Donald Trump a fost evacuat de urgență

Donald Trump este în alertă! Un incident armat lângă Casa Albă l-a făcut pe preşedintele american să-și întrerupă brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa. Imediat, liderul american a fost evacuat.

Incident armat lângă Casa Albă! Preşedintele SUA Donald Trump să părăsească brusc conferinţa de presă la doar trei minute după ce o începuse luni, relatează marţi dpa. Imediat liderul SUA a plecat din sala de briefing a Casei Albe. Totul s-a petrecut la doar trei minute după ce Trump începuse să vorbească.

„A fost un schimb de focuri în faţa Casei Albe”, a declarat Trump reporterilor după ce s-a întors câteva minute mai târziu. „Forţele de ordine au împuşcat pe cineva, pare a fi suspectul şi suspectul este acum în drum spre spital (…). Nu vă pot spune încă nimic despre starea suspectului”, a declarat el. El a mai spus că situaţia se afla „foarte bine sub control” şi că nimeni altcineva nu a fost rănit în timpul incidentului, care a avut loc „lângă gard dar în afara complexului”.

Lucrurile se pare că nu s-au oprit însă aici, mai ales că Secret Service a anunţat ulterior pe Twitter că unul dintre ofiţerii săi a fost de asemenea dus la spital ca urmare a incidentului armat. Complexul a fost închis în urma incidentului.

„Aţi fost surprinşi, eu am fost de asemenea surprins, cred că este probabil destul de neobişnuit”, a spus Trump, adăugând că a fost dus în Biroul Oval după ce a fost escortat afară din sala pentru mass-media. „Nici măcar nu m-am gândit să nu mă mai întorc”, a punctat liderul american. În opinia sa, suspectul era înarmat dar nu cunoştea detaliile, precum tipul de armă sau dacă el a fost ţinta vizată şi a adăugat că oficialii vor difuza alte informaţii mai târziu.

Întrebat dacă s-a simțit afectat, Trump a replicat: „Par eu zdruncinat?”.