Radio Simplu

VEŞTI BUNE. Se dau prime uriaşe de la stat, 4.586 de lei pentru fiecare angajat

VEŞTI BUNE. Se dau prime uriaşe de la stat. Cine beneficiază de aceşti bani vedeţi un pic mai jos.

Legea privind internshipul se aplică din august 2018 și prevede o primă de 4.586 de lei pentru fiecare intern angajat păstrat în companie măcar doi ani (acesta e cuantumul exact al primei, în lege precizându-se că ar trebui indexat anual în funcție de inflație).

Sumele se pot acorda doar după ce au trecut cei doi ani de vechime a contractelor de muncă ale acestor interni. Practic, o firmă care a început un program de internship în septembrie 2018, l-a terminat în noiembrie și a angajat tot în noiembrie internul, va putea cere banii abia din noiembrie anul viitor.

„Organizațiile gazdă care, în termen de 60 de zile de la finalizarea programului de internship, încheie un contract individual de muncă cu persoana care a desfășurat programul de internship primesc, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, o primă de promovare a angajării în cuantum de 4.586 de lei pentru fiecare persoană astfel angajată, după îndeplinirea obligației de menținere a raporturilor de muncă pentru o perioadă neîntreruptă de cel puțin 24 de luni. Acordarea primei de promovare a angajării se realizează în limita fondurilor alocate cu această destinație”, este explicat în lege.