Radio Simplu

Veste bună pentru cei care stau la bloc! Surpriză maximă pentru milioane de români

Milioane de român sunt în alertă! Anunț important privind căldura din calorifere. Se modifică legea, iar demersul este susținut de Gabriela Firea.

Milioane de român sunt în alertă! Anunț important privind căldura din calorifere. Gabriela Firea vrea modificarea legii. Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a spus că printre primele măsuri pe care le va avea în vedere în calitate de senator de Bucureşti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic.

„Caldura in case, mai devreme!

Printre primele initiative parlamentare ca senator de Bucuresti va fi cea privitoare la modificarea intervalului de timp legal de la care se poate furniza agentul termic. Voi depune imediat dupa depunerea juramantului un Proiect de lege de amendare a Legii Termoficarii, astfel incat toamna sa se poata furniza caldura mai devreme in apartamente si institutiile racordate, fata de cat prevede acum cadrul legislativ.

Un prim pas în această direcţie l-am făcut ca primar general, în 2018, când, la solicitarea noastră, a fost modificată Hotărârea de Guvern 117/1994. Am solicitat atunci modificarea intervalului de timp calculat ca referinţă: media pe 3 zile între orele 20,00 şi 6,00, pentru care se aşteptau 10 grade prin lege.

Anterior, ani de zile, s-a dat drumul foarte tarziu la caldura, pentru ca intervalul era 18,00 – 6,00. Foarte mare! Deci, se dârdâia toamna tarziu in case. (…) La cererea cetăţenilor care îmi scriu şi acum că le este frig în case din cauza acestor restricţii legale, propun micşorarea şi mai mult a acestui interval, cu încă 3 ore, adică de la 22,00 la 5 dimineaţa. Astfel încât în momentul în care se resimte deja rece în apartamente şi birourile racordate la sistemul centralizat să se poată furniza agentul termic”, a scris Firea, joi, pe Facebook.

„Propun, de asemenea, ca persoanele şi familiile care cer amânarea livrării agentului termic, din cauza problemelor financiare, să fie sprijinite, astfel încât să nu se îmbolnăvească stând în frig, în propria casa”, mai susţine Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.