Radio Simplu

Venea să doarmă la mine în curte. Așa că i-am pus un bilet la zgardă

Nu se spune degeaba că cel mai bun prieten al omului este câinele. Câinii sunt minunați chiar și atunci când cerșesc mâncare, când trag de lesă sau când îți sar în poală când nu te aștepți.

O femeie a povestit pe internet cum a cunoscut un câine frumos, dar tare obosit. Motivul epuizării sale l-a aflat mult mai târziu.

“Un câine adult se tot învârtea pe lângă poarta curții mele. M-am uitat peste gard și am observat că avea lesă, era bine hrănit și îngrijit. Se vedea că aparține cuiva. S-o fi rătăcit?

Am deschis poarta, l-am mângâiat pe cap. Era cuminte. A intrat în curte vesel și s-a dus țintă către un colț al casei unde aveam, pe jos, o pernă mare pentru pisicile mele. S-a făcut covrig și s-a culcat imediat. O oră mai târziu a lătrat la poartă, i-am deschis și a plecat.

A doua zi povestea s-a repetat. A venit în fața porții. I-am dat drumul în curte. A dormit vreo oră și a plecat. Situația s-a repetat câteva zile la rând.

Curioasă din fire, am scris un bilet și i l-am băgat sub zgardă. Am scris: Aș vrea să aflu cine este stăpânul acestui frumos câine și să îl întreb daca știe că în fiecare după-amiază doarme la mine în curte.

A doua zi câinele s-a întors pentru a dorimi iar în curtea mea. Sub zgardă avea un alt bilet. Pe el scria: Acest cățel trăiește într-o casă cu 6 copii, doi dintre ei au sub 2 ani. Cred că încearcă să prindă câteva ore de somn în curtea dumneavoastră. Mâine, pot să vin și eu cu el?”