Radio Simplu

Vânătorul de oameni a scăpat de pușcărie. A comis șase crime până la 22 de ani

Unul dintre cei mai sângeroși criminali în serie ai României, supranumit Râmaru 2, a fost pus în libertate, deși era condamnat la 99 de ani de închisoare. Judecătorii au dat dovadă de clemență, deși individul a omorât șase oameni.

Criminalul, Marius Csampar, a fost eliberat din închisoare după 22 de ani, pentru bună purtare, după ce a făcut cerere de liberare condiționată. Supranumit și „vânătorul de oameni”, el s-a aflat pentru a treia oară în fața comisiei, convingându-i membrii că merită să iasă din închisoare deoarece a participat la programe educative și a obținut 139 de zile-câștig ca urmare a muncii prestate.

În decursul a trei ani, între 1994 și 1997, Marius Csampar a ucis şase persoane şi a fost condamnat la închisoare pe viață. Prima crimă a comis-o la vârsta de 16 ani, prima sa victimă fiind o femeie. Câteva luni mai târziu, a ucis un bărbat care nu a vrut să-i dea bani, iar după aceea un prieten care intenționa să-l denunțe poliției. În acel moment, a mărturisit anchetatorilor, a simțit că este un om puternic.

„După ce i-am tăiat capul, am venit cu el încoace şi l-am aruncat în apă. Te simţi puternic când faci aşa ceva!”, mărturisea Csampar,, potrivit Evenimentului Zilei.

În 1997, anunţa că a găsit un cadavru în ruinele cinematografului „Feroviar”, iar poliția l-a pus pe lista suspecților deoarece o cunoștea pe victimă și a oferit prea multe detalii despre aceasta. În anchetă, Csampar a vorbit şi despre alte cadavre, recunoscând, în cele din urmă, șase crime. Însă oamenii legii cred că numărul celor pe care care i-a omorât este mult mai mare.

Când a fost condamnat la închisoare pe viață – 99 de ani – Marius Csampar avea 22 de ani și iese din închisoare la 45 de ani.