Radio Simplu

Usturoi pulverizat pe roșii. Cum să faci și să aplici?

Utilizarea preparatelor naturale, cum ar fi pulverizarea usturoiului , este sănătoasă și sigură pentru plante, oameni și mediu. De aceea, merită să protejați roșiile împotriva dăunătorilor și a unor boli bacteriene și fungice folosind preparate de usturoi. Aflați cum să faceți și să folosiți un spray de usturoi pe roșii pentru a le menține sănătoase și arătoase!

Usturoi pulverizat pe roșii. Nu uitați să pulverizați bine ambele părți superioare și inferioare ale frunzelor de roșii.

Cum funcționează pulverizarea usturoiului pe roșii?
Acțiunea usturoiului în protecția roșiilor se bazează pe proprietățile sale bactericide și fungicide. Mirosul caracteristic al usturoiului descurajează și dăunătorii. Preparatele cu usturoi au fost folosite de mai multe generații, în special în grădinile casnice unde cultivarea roșiilor și a altor legume se desfășoară la scară mică.

Pulverizarea usturoiului pe roșii trebuie făcută regulat pentru a fi eficientă . Extractele și decocturile de usturoi ajută la combaterea afidelor, a acarienilor, a muștei albe, previn unele boli bacteriene și fungice. Toate părțile plantei sunt pulverizate temeinic, iar frunzele de ambele părți (de jos și de sus). Pulverizarea usturoiului trebuie efectuată frecvent (de preferință săptămânal) ca măsură de precauție în perioada de risc de dăunători și boli și în caz de infestare.

Cum se face un spray de usturoi pentru roșii?
1. Extract de usturoi pentru pulverizarea pe roșii.

Pregătirea extractului:

căței de usturoi (aproximativ 200g) se pisează și se macină,
se toarnă 10 litri de apă și se lasă deoparte timp de 24 de ore,
se strecoară printr-o sită cu plasă fină,
se toarnă preparatul finit în pulverizator și se pulverizează.
Atenţie! Această soluție trebuie aplicată imediat după preparare.

2. Decoct de usturoi pentru pulverizarea roșiilor.

Pregătirea decoctului:

Măcinați și mărunțiți căței de usturoi (aproximativ 200g),
se toarnă 10 litri de apă și se lasă deoparte timp de 24 de ore,
se pune la fiert timp de 20 de minute,
se răcește și se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine,
turnați preparatul în pulverizator și îl puteți folosi.
Merită știut! Decoctul are o durată de valabilitate mai mare decât extractele. Poate fi depozitat timp de aproximativ 2 luni într-un loc umbrit într-un recipient închis, etanș. Dacă faceți o cantitate mai mare trebuie să turnați în borcane decoctul fierbinte și îl păstrați într-un loc răcoros.Sfat bun! O cantitate mică de săpun, utilizat în mod obișnuit în grădinărit, poate fi adăugat extractelor și decocturilor pregătite . Pulverizarea se lipeste apoi mai bine de frunzele și lăstarii plantei.

Îngrășământ de usturoi pentru udarea roșiilor
Pe lângă extractul de usturoi și decoctul pentru pulverizarea roșiilor, merită să preparați și un îngrășământ de usturoi, care este utilizată pentru udarea plantelor (nu pulverizare).

Îngrăsământul de usturoi diluat în proporție de 1:10 întărește planta și previne dezvoltarea bolilor fungice și a atacurilor de dăunători. Ar trebui să fie pregătit într-un recipient din lemn sau plastic, plasat la umbră sau umbră parțială. Trebuie acoperit, dar nu strâns (de preferință cu tifon). Timpul de pregătire este de 2-4 săptămâni. După o săptămână, o mică cantitate de spumă se va forma la suprafață, semn că începe să fermenteze. După 2-3 zile, trebuie agitat. Va fi gata de utilizare atunci când nu se formează un nou strat de spumă. Ar trebui să fie de culoare maro.

Folosim îngrățământul numai pentru tratarea solului din a doua săptămână după plantarea roșiilor, de preferință o dată pe săptămână până la coacerea fructelor de roșii.