Radio Simplu

Următorul produs scumpit în România? Indiciile sunt clare. Seceta loveşte în plin!

GALERIE FOTO (2)

În plină pandemie de coronavirus, Ministerul Agriculturii a transmis că a pregătit o măsură prin care va ajuta apicultorii din România, grav loviţi de secetă şi fluctuaţiile de temperatură.
În aceste condiţii, producţia de miere se anunţă redusă în 2020, astfel că sprijinul financiar acordat de Ministerul Agriculturii este binevenit.

Una dintre cele mai grele situaţii a fost semnalată în Sălaj, judeţ în care stuparii că fluctuațiile mari de temperatură din primăvara acestui an, seceta și alţi factori vor cauza o producție mai slabă de miere.

„Apicultorii se tem că și piața de desfacere nu va fi una tocmai bună, vânzările scăzând deja semnificativ atât în magazine, cât și în pieţe, pe fondul numărului redus de cumpărători.

În plus, nu mai sunt organizate târguri și festivaluri cu specific apicol în care produsele erau promovate.

Despre o eventuală creștere a prețurilor, reprezentanții apicultorilor din Sălaj apreciază că nu poate fi pusă în aplicare, pentru că asta ar însemna şi mai puţini cumpărători, iar situația este și așa delicată”, arată Radio România Actualităţi.

În acest context, oficialii Ministerului Agriculturii au anunţat adoptarea proiectului privind Programul național apicol, care prevede un sprijin de aproximativ 150 de milioane de lei pentru acest sector de activitate.