Radio Simplu

Untura de porc – luptă împotriva insomniilor și contribuie eficient la eliminarea toxinelor

Într-o cămară, într-un frigider sau într-un beci, orice gospodină din România are măcar un borcan cu untură.

Mai ales dacă vorbim despre casele de români care au avut șansa să crească porci la curte. Aceasta este pregătită și apoi pusă în borcane ca să poată fi folosită la pregătirea mai multor prepare, inclusive dulciuri.

Foarte multe voci spun că acesta este un produs care nu face bine organismului din cauza faptului că are un conținut foarte bogat de grăsimi. De fapt untura de porc este un izvor de sănătate și nu trebuie să lipsească din nicio casă. Este pe al doilea loc în topul grăsimilor monosaturate, după uleiul de măsline.

Aceasta este foarte bună împotriva insomniilor, poate să trateze constipațiile, contribuie eficient la eliminarea toxinelor. Și chiar mai mult, untura de porc poate fi folosită cu succes pentru hidratarea organismului.

Poate fi folosită inclusiv pentru tratarea rănilor, a hemoroizilor, sau a bolilor de plămâni. În conținutul ei găsim vitamine ca tocoferolul și minerale precum zincul.

În cazul în care ai probleme cu articulațiile poți să te bazezi, din nou, pe untura de porc. Înainte de a merge la somn freacă foarte bine articulațiile cu untură de porc sau cu slănină veche data prin mașina de tocat carne, combinată cu puțină miere.

Pune peste untura de porc o bucată de celofan sau o bucată de hârtie de copt. Apoi învelește zona cu o bucată de lână sau cu un fular mai gros și lasă această compresă să își facă efectul pe toată perioada nopții.

Dacă ai suferit vreun traumatism poți la fel să folosești acest remediu foarte eficient. Ia o sută de grame de untură, amestec-o cu puțină sare și freacă zona cu probleme. La final, pune același bandaj de lână.

Untura de porc este bună și pentru femeile care suferă de mastită. Pune pe zona care te doare o felie mai subțire de slănină veche. Specialiștii spun că aceasta poate să contribuie la prevenirea cancerului la sân.

Peste ea pune o bucată de staniol de la ambalajele de ciocolată și lipește-l cu leucoplast. Poți folosi untura de porc și pentru tratarea eczemelor. Topește o bucată de slănină nesărată și după aceea las-o să se răcească la temperature de 35 de grade.

După aceea amestec-o cu două albușuri crude și cu 3 linguri de rostopască și cu 100 de grame de pasta din fructe de solanum. Lasă această combinație să stea la macerat, într-un loc rece, 3 zile și după aceea aplică amestecul obținut pe zonele afectate de 2 ori pe zi.

Apoi untura de porc mai este bună și pentru cei care trec prin stări de depresie. De asemenea, untura de porc contribuie la stabilirea unui echilibru hormonal în organism.

Datorită prezenței unturii de porc în preparatele culinare acestea au un gust mult mai bun, iar prezența unturii face ca nivelul de colesterol acumulat în sânge să fie unul mai mic.

Dacă și tu până acum ai crezut că untura de porc este un aliment rău din toate punctele de vedere, poți să-ți schimbi această impresie, folosind-o.