Radio Simplu

Unii oameni cred că papa Francisc a fost înlocuit cu o hologramă, pe 13 aprilie – VIDEO

Un clip video a devenit, zilele trecute, popular pe rețelele de socializare, mai ales în rândurile adepților teoriilor conspirației. În înregistrare pare că papa Francisc dispare brusc după ce salută mulțimea de la o fereastră. Momentul a fost filmat pe 13 aprilie.

La scurt timp după aceea a apărut teoria cum că liderul Bisericii Catolice este bolnav sau chiar mort, iar suveranul pontif a fost înlocuit cu o hologramă. Unii merg atât de departe încât spun că Vaticanul nu face anunțul deoarece nu dorește să tulbure și mai mult lumea în aceste momente dificile cauzate de pandemia COVID-19.

Clipul video „Is the Pope a Hologram?”, în care este prezentat momentul cu încetinitorul, a strâns peste 315.000 de afișări pe YouTube.

Aceasta nu este singura teorie a conspirației care se propagă în aceste zile. Mai multe celebrități au pus gaz pe foc după ce au susținut teoria conform căreia există o legătură între 5G și boala COVID-19, care răvășește planeta. Printre vedetele care susțin legătura dintre 5G și COVID-19 se numără Woody Harrelson, John Cusack, Amir Khan și cântăreața M.I.A.