Radio Simplu

Un val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Vin ninsorile, alertă de la ANM

Val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Alertă de la ANM. Meteorologii au anunțat cu ce temperaturi ne vom confrunta în zilele următoare și la ce trebuie să ne așteptăm.

Val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Vin ninsorile, alertă de la ANM

Prognoza meteo pentru weekend. Vremea își face de cap. Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale în această perioadă din an. Potrivit ANM, cerul va fi variabil, iar pe alocuri se va semnala şi ceaţă.

Cerul va avea înnorări și va ploua în general moderat cantitativ în est și sud-est, unde vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, izolat, 30…40 l/mp. În restul teritoriului înnorările vor fi în general temporare, iar ploile, slabe cantitativ, vor fi pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în zona montană înaltă, iar de scurtă durată posibil și în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 7 și 17 grade.

Val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Vin ninsorile, alertă de la ANM

În București, temporar înnorările vor fi accentuate și vor fi perioade cu manifestări specifice instabilității atmosferice, respectiv averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor putea fi în general moderate (10…15 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 10…11 grade.

Cum va fi vremea, însă, în acest weekend.

Val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Vin ninsorile, alertă de la ANM

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul intensității ploilor față de intervalul anterior, dar se va răci devenind rece pentru această dată în vestul, centrul și nordul țării. În regiunile vestice, nordice și centrale, la deal și la munte vor fi înnorări, iar local și temporar va ploua, în timp ce, în restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în primele ore ale intervalului în est și sud-est, unde doar pe arii în general restrânse vor mai fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. În zona înaltă, în special a Carpaților Orientali, noaptea precipitațiile vor fi la început sub formă de ploaie și lapoviță apoi se vor transforma în ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, iar ziua local și temporar în vest, sud și în centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 9…10 grade în Dealurile de Vest și 22 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

În București, îndeosebi în primele ore ale intervalului vor fi înnorări și trecător vor mai fi posibile ploi slabe, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin.Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 7…8 grade.

Ceață și precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare
Val de aer polar lovește România! Prognoza meteo pentru weekend. Vin ninsorile, alertă de la ANM

Duminică, vremea va continua să se răcească, urmând astfel a se înregistra valori termice mai coborâte decât cele normale datei în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Înnorările vor persista în vestul, centrul și nordul țării, unde în prima parte a intervalului pe arii restrânse temporar va ploua. În restul teritoriului cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea. În zona montană, îndeosebi la altitudini mari, ziua temporar vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, iar ziua local și temporar și în sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 17 grade, cu cele mai scăzute valori în regiunile intracarpatice și cele mai ridicate în sud-est, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceață.

În București, vremea va continua să se răcească, urmând astfel a se înregistra valori în jurul celor normale datei. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla moderat în prima parte a intervalului apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 5…6 grade, mai coborâtă în zona preorășenească.

Săptămâna viitoare, valorile termice vor fi uşor mai scăzute decât cele normale în această perioadă din an în cea mai mare parte a ţării. Vom avea parte de o vremea rece în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, dar la începutul zilei şi noaptea, în zonele joase, pe alocuri se va semnala ceaţă şi va fi nebulozitate joasă. În București, valorile termice vor fi în continuare în jurul celor climatologic specifice perioadei. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii să se formeze ceaţă sau nebulozitate joasă, iar în restul timpului cerul va fi variabil.