Radio Simplu

Un turist a surprins momentul în care Roxana Donisan este atacată de rechin. Tatăl ei a povestit toate detaliile: „Acolo a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute”

Părinții Roxanei Donisan se pregătesc de înmormântare. Rămășițele româncei ucise de rechin vor fi aduse în România în circa o săptămână.

Mama și tatăl Roxanei Donisan nu-și pot reveni din șocul provocat de moartea tragică și total neobișnuită a fiicei lor. Suceveanca în vârstă de 40 de ani a fost atacată de un rechin pe când se afla în apa Mării Roșie, foarte aproape de mal.
Nu a avut nicio șansă în fața prădătorului marin care pur și simplu a sfâșiat-o de vie.
Părinții femeii au aflat de incident de la televizor, însă nu au suspectat nicio secundă că este vorba chiar despre fiica lor. După ce poliția le-a bătut la ușă și-au dat seama că sunt în mijlocul unei tragedii. Ultima oară când au auvit vești de la Roxana a fost pe 28 iunie, iar pe 1 au aflat veștile care și acum le dau fiori.
„Îi plăcea foarte mult în Egipt, la Hurghada. Înainte de pandemie a făcut filmări cu delfini, scufundări. Azi (nr luni) trebuia să se întoarcă. Joi am vorbit ultima oară cu ea, iar ultimul mesaj scrisa a fost pe 28 iunie, la ora 14.44…(…)

Am aflat duminică de la ştiri că o româncă a murit mâncată de rechin, apoi după două ore că are în jur de 40 de ani.

A venit apoi poliţia să ne ia date personale şi să ne înştiinţeze că va lua cu noi legătura consulul din Egipt. Am realizat atunci că era vorba de fata noastră”, a povestit Gheorghe pentru monitorulsv.ro.

Tatăl Roxanei Donisan: „ Nimeni de pe vapor nu a avut curaj să se arunce în apă să o salveze”. Părinții ei se pregătesc să-și înmormânteze fiica
Roxana Donisan se afla pentru a treia oară în Egipt. Se știa până acum doar că a fost a doua victimă a rechinului, după turista austriacă, însă nu se cunoșteau prea multe detalii legate de moartea ei.

Ea a fost atacată de prădătorul marin la circa 600 de metri de locul primei tragedii. Acum ies la iveală noi informații.Se pare că un turist de pe un vapor a văzut întreaga scenă parcă desprinsă dintr-un film de groază, iar după ce a imortalizat momentul a anunțat autoritățile. Se pare că românca nu s-a aventurat deloc în larg, ci era la 2 metri de țărm.

Familia așteaptă acum ca trupul neînsuflețit al fiicei lor să fie adus înapoi în țară pentru a o înmormânta creștinește. „A ajuns până la geamandură unde apa este de maximum 2 metri. Acolo a înhățat-o rechinul. Sunt poze făcute de un turist de pe vasul care era imediat dincolo de geamandură (…) El a alertat autoritățile, dar nu a putut să facă nimic, doar să se uite. Nimeni de pe vapor nu a avut curaj să se arunce în apă să o salveze.

Azi am făcut toate demersurile pentru certificatul de deces și aducerea ei acasă. Domnul consul mi-a promis că într-o săptămână o aducem”, a mai spus trist omul pentru sursa citată.