Radio Simplu

Un supermarket din România a scos la vânzare costume complete de protecție împotriva coronavirusului. De necrezut câți lei costă

Criza coronavirusului este departe de final, comunitatea medicală internațională încercând să găsească, foarte repede, un antidot care să învingă infecția. Din nefericire, sunt încă multe zone din lume unde numărul victimelor crește cu fiecare zi care trece, bilanțul epidemiei fiind, până acum, îngrijorător.

Mai mult de 3000 de persoane au murit, la nivel mondial, după declanșarea epidemiei, iar multe puncte de atracție turistică – printre ele aflându-se opera Scala din Milano sau muzeul Luvru – sunt închise. Țara europeană cea mai afectată de epidemie este Italia. Dar și în Germania s-a înregistrat o dublare a numărului celor infectați, iar în Franța au fost înregistrate, până acum, 130 de cazuri. În ceea ce privește România, ultima actualizare – duminică, 1 martie 2020, ora 22:00 – transmite că la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof.Dr. Matei Balș” au fost finalizate 27 de teste, pentru persoane din Gorj, Dolj, Galați și București, toate având rezultat negativ pentru coronavirus.

Pe de altă parte, un supermarket din țara noastră a scos la vânzare… ”costume anti-coronavirus”, chiar dacă oamenii sunt sceptici în ceea ce privește un astfel de demers neașteptat. Iar prețul este unul aproape simbolic, 14, 90 lei.

Reacțiile din mediul online nu au lipsit: ”Sunt costume pentru brutarii ,nu pentru viruși”, ”In comparatie cu pretul pt masti este ieftin”, ”Mai degrabă pentru măcelari”, ”Sunt bune și pentru tăiat porcul”, ”Pentru zugravit!!! Echipament Protectie”, au fost câteva dintre comentariile postate în dreptul fotografiei.