Ne gasesti pe

Radio Simplu

Un Sos De Smantana Pentru Paste Cum Nu Ai Mai Mancat

Un Bucatar De La Un Restaurant De Lux Din Bucuresti A Dezvaluit Sosul Asta!

Ingrediente:

200 g paste de tip tagliatelle sau spaghete

150 g smantana 20-25% grasime

1 galbenus

50-70 g cascaval sau cas ras

sare

piper

70g sunca

kaizer

Mod de preparare:

Punem apa la fiert pentru paste. Taiem sunca patratele si o prajim in putin ulei. In alta craticioara amestecam galbenusul cu smantana si punem apoi cratita pe foc, amestecam pana obtinem un sos putin mai gros (amestecati mereu, fara frica nu se taie). Adaugam branza rasa, amestecam pana se topeste si apoi adaugam sunca.

Condimentam si gata cu sosul. Intre timp pastele au fiert, le scurgem si le amestecam cu sos.

Servim fierbinti.

Multi folosesc ulei pentru a face ca pastele sa nu se lipeasca, dar din cate am citit este o prostie deoarece impiedica aroma ca sa intre in paste. O metoda simpla

si testa de a gatii pastele fara sa se lipeasca este:

1) Alege cea mai mare oala pe care o ai in casa.

2) Umple-o pana la refuz cu apa si adauga sarea (pe pachetul pastelor scrie proportia de apa-sare)

3) Asteapta pana ce apa da in clocot. Cam la 2 minute dupa ce a dat in clocot arunca pastele in apa si amesteca usor odata la 2 minute.

4) Tine-le pe foc pana cand se obtine consistenta dorita.

5) Strecoara pastele.

Pastele reprezintă un fel de mâncare preferat de multe persoane pentru că pot fi gătite în zeci de feluri şi există reţete pentru toate gusturile. În general, după gătirea pastelor, toată lumea aruncă pur şi simplu apa cu sare în care acestea au fiert.

Cu toate acestea, te-ai gândit vreodată că această apă poate fi utilizată în mai multe moduri? Ei bine, da există câteva idei ingenioase de a folosi această banală apă sărată în care au fiert pastele.

O poți folosi tot la gătit. Poți fierbe legume legume precum mazărea, lintea, care vor prinde o aromă deosebită și de asemenea, nu-şi vor pierde proprietăţile. În plus, poți să gătești și la aburi cu această apă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Pune la înmuiat fasolea în apa de la paste. Aceasta se va înmuia mai repede și se va îmbiba cu nutrienții din apă.

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită şi la prepararea aluatului de pizza sau de pâine. Este gata sărată şi bună de utilizat.

Poți face și sosuri cu apa de la paste, cum ar fi cel pesto. Acestea vor fi mult mai aromate și vor avea o textură cremoasă.

Este bună și pentru păr. Masează-ți scalpul cu apa în care au fiert pastele, dacă ai părul deteriorat și uscat. După care spală-te cu șampon în mod obișnuit.

Spa pentru picioare. Această apă în care au fiert pastele te ajută foarte mult dacă ai picioarele obosite și umflate. Tot ce trebuie să faci este să pui apa într-un lighean, apoi să îți ții picioarele în ea timp de aproximativ 20-30 de minute.

Este bună și pentru flori. Apa în care au fiert pastele este bogată în nutrienți și minerale, așa că oferă multe beneficii plantelor. Ai grijă să nu o folosești fierbinte.