Radio Simplu

Un nou ajutor de la stat pentru salariaţi! Câţi bani vor primi românii după 15 mai

Mulţi dintre angajaţii români vor reveni la muncă începând cu 15 mai. Cum are de gând statul român să-i sprijine pe ei şi pe firmele la care lucrează?

Şeful Cancelariei premierului Orban, Ionel Dancă, a vorbit, vineri seară, despre revenirea oamenilor la muncă, odată cu 15 mai, şi despre măsurile pe care statul le are în plan pentru revenirea economiei cât mai repede la parametri normali.

Printre acestea, Ionel Dancă a menţionat şi un ajutor pe care statul intenţionează să îl acorde după expirarea măsurii şomajului tehnic. Mai exact, Guvernul ar putea susţine între 35% şi 45% din salariile angajaţilor care-şi reiau activitatea după data de 15 mai. Deocamdată, Executivul evaluează care ar fi impactul bugetar al acestei măsuri, a mai spus Dancă.

“Aceste măsuri vor fi înlocuite cu măsuri active. Una este transformarea șomajului tehnic într-o formă de sprijin din partea statului a celor care se întorc la muncă, posibilitatea de sprijin a costurilor salariale cuprinse între 35 – 45%.

Suntem în evaluare cu aceste măsuri din punct de vedere a impactului și a resurselor bugetare necesare pentru adoptarea lor”, a declarat Ionel Dancă pentru Digi24.