Radio Simplu

Un milionar a murit în timp ce încerca să depășească recordul de viteză din Marea Britanie, de 334 km/h

GALERIE FOTO (2)

Un șofer a murit joi în timp ce încerca să depășească recordul de viteză în Marea Britanie, de 334 km/h. În același loc, vedeta TV Richard Hammond aproape a murit în 2006 în timp ce proba o mașină cu reacție.

Bărbatul a cărui identitate nu a fost dezvăluită inițiala murit în timp ce încerca să bată recordul de viteză din Marea Britanie, de 334 km/h, pe aerodromul Elvington din North Yorkshire, scrie The Sun.

Ulterior, BBC a aflat că la volanul autoturismului se afla Zef Eisenberg, un milionar de 47 de ani, proprietar al unei firme care produce suplimente alimentare pentru pasionații de fitness.

Nu a fost dezvăluită însă viteza pe care o atinsese șoferul înainte de muri în urma impactului.
Poliția din North Yorkshire a declarat că a fost chemată la o „coliziune gravă” care a avut loc la aerodromul Elvington, iar imaginile surprinse la fața locului arată rămășițele unui vehicul ridicat pe o platformă.

Recordul britanic de viteză terestră pentru un vehicul este în prezent de 334 km/h și a fost stabilit de pilotul Tony Densham în 1970.

Richard Hammond a stat 2 săptămâni în comă după un accident pe aerodromul Elvington

Mai multe recorduri mondiale au fost stabilite pe aerodromul Elvington, inclusiv de către Jason Liversidge, un bolnav în stare terminal care a atins viteza de 104 km/h cu un scaun cu rotile special adaptat.

În același loc, fostul prezentator Top Gear, Richard Hammond, a fost implicat în 2006 într-un grav accident în timp ce proba o mașină cu reacție.

Vedeta TV a stat atunci 2 săptămâni în comă și a suferit leziuni cerebrale.