Radio Simplu

Un medicament super celebru va reveni în farmacii. Foarte mulți români chiar au nevoie de el

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” a accesat prin Programul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naţionale peste 300 de mii de lei, pentru a putea să-și dezvolte proiectele.

Comandantul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”, colonel doctor Florin Oancea, a declarat că Institutul va scoate pe piaţă până la sfârşitul acestui an produsul Orostim, un supliment alimentar.

În plus, Institutul are în plan relansarea polidinului, tot ca supliment alimentar, iar acesta ar putea fi disponibil într-an sau doi.

Supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante

”Specialiştii Secţiei Imunomodulatori împreună cu cei din departamentul de cercetare dezvoltare au reuşit într-un timp scurt să finalizeze un proiect prin care Institutul Cantacuzino va scoate pe piaţă la sfârşitul acestui an un nou produs imunomodulator.

De fapt, este relansarea produsului Orostim sub formă de capsule. Acesta este un supliment alimentar cu proprietăţi biostimulatoare şi antioxidante”, a afirmat colonelul doctor Florin Oancea, marţi, într-o conferinţă de presă, precizând că acest produs va duce la creşterea stimulării imunităţii.

El a explicat şi care sunt categoriile cărora acestor produs li se adresează. ”Se va putea administra în perioadele de risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi, cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate, persoanele de vârsta a treia sau în stări cu imunitate scăzută.

”Foarte multe semnale cer reluarea producției”

Pentru realizarea acestui proiect de cercetare au fost alocaţi prin Programul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naţionale, peste 300 de mii de lei”, a precizat comandantul Institutului Cantacuzino, conform adevarul.ro.

Oancea a menţionat că un alt produs care ar putea fi lansat pe piaţă de Institut este polidinul. ”Polidinul este cel mai cunoscut produs farmaceutic românesc.

De la preluarea Instititului de către Ministerul Apărării Naţionale am primit foarte multe semnale prin care ni se cere să reluăm producţia, motiv pentru care la nivelul Institutului s-a analizat posibilitatea producerii polidinului respectând standardele europene şi am ajuns la concluzia că acesta nu mai poate fi produs în vechile condiţii.

Licenţa de producţie, suspendată în 2011

Acesta a fost şi motivul pentru ca în 2011 a fost suspendată licenţa de producţie a Polidinului. Astfel, Departamentul de Cercetare a trecut la lucru şi în acest moment printr-un proiect avem în studiu şi sperăm să dezvoltăm un produs imunomodulator Polidin.

Va fi tot un supliment alimentar şi va putea fi utilizat în profilaxia şi terapia infecţiilor respiratorii, uro-genitale sau în pregătirile preoperatorii”, a afirmat colonelul doctor Florin Oancea.

El a menţionat că acest produs este în cercetare şi ar putea fi lansat pe piaţă într-un an sau doi, scrie Capital.