Radio Simplu

Un medic i-a restituit unei bâtrâne plicul cu bani: „Credeţi-mă, sunt plătit pentru munca mea”

Un medic din Spitalul municipal Carei a returnat un plic cu bani pe care i-l strecurase o pacienta pensionara intre actele sale medicale.

Gestul medicului si discutia pe care acesta a purtat-o cu pacienta sa pe tema „atentiei” a fost dezvaluita de un alt pacient, martor la incident.

Medicul primise actele medicale ale pacientei sale in cabinet si a observat plicul cu bani abia mai tarziu, cand a inceput sa le rasfoiasca, iar femeia se intorsese in salonul ei.

Doctorul a cautat-o pe batrana si i-a returnat plicul cu bani de fata cu un alt pacient, explicandu-i ca astfel de gesturi nu sunt necesare.

„Va arat fluturasul meu de salariu. In cazul in care pe cuponul dumneavoastra de pensie apare o suma mai mare decat salariul meu, atunci va inteleg gestul. Dar eu, credeti-ma, sunt platit pentru munca mea”, ar fi zis medicul, iar persoana care a fost martora la gestul sau, impresionata, a tinut sa-l faca public, fara insa sa-i precizeze numele.

„De acest gest de ce nu vorbeste nimeni. Da, exista si medici cu bun-simt. Da, avem asemenea medici, doctori la Carei. Sunt mandru ca sunt careian”, a declarat martorul.