Radio Simplu

Un medic american explică cum ne afectează organismul Covid-19. „O vătămare extinsă a plămânului”

Un doctor de la un spital universitar din Washington DC vrea ca toţi oamenii să ştie cum ne afectează organismul noul virus.

Cu ajutorul realităţii virtuale, redă plămânii unui pacient care luptă pentru viaţa lui. Medicul speră că mesajul să aibă un impact decisiv asupra celor care întârzie să ia în serios gravitatea pandemiei.

Dr. Keith Mortman: “Putem vedea din faţă în spate şi de la o latură la alta.”

Modelul redă plămânii unui bolnav infectat cu noul coronavirus.

Dr. Keith Mortman: “Pacientul este un bărbat de aproape 60 de ani, care a avut iniţial febră şi tuse ne-productivă, ca mulţi alţii. Problemele respiratorii au progresat vertiginos, până în punctul în care a avut nevoie de intubare şi ventilare mecanică.”

Medicul, care este şi şeful secţiei de chirurgie toracică, a reuşit să recreeze acest model interactiv cu ajutorul unei companii americane. Firma este specializată în realitate virtuală.

Citește și
Euro scade puternic și se îndepărtează de maximul istoric de săptămâna trecută
Pro TV
Dr. Keith Mortman: “Partea albastră pe care o vedeţi în imagine este un plămân normal, dar tot ce vedeţi cu galben este partea plămânului distrusă de virus.”

Doctorul a vrut ca modelul să ajungă la publicul larg pentru ca oamenii să conştientizeze primejdia.

Dr. Keith Mortman: “E alarmant să vezi asta pentru că, spre deosebire de pneumonia comună care poate afecta doar o mică părticică a plămânului, spre deosebire de gripă obişnuită, ce vedem aici este o vătămare extinsă şi difuză a plămânului. Văzând severitatea bolii şi cât de mult îţi poate afecta plămânii, poate atunci oamenii se vor gândi de două ori înainte să ţină petreceri acasă ori să umble pe afară în grupuri mari.”