Radio Simplu

Un expert OMS avertizează: America și Europa s-ar putea confrunta cu 4 valuri de îmbolnăvire cu coronavirus dacă scapă de sub control Africa

Un expert al OMS, avertizează că SUA și Europa s-ar putea confrunta cu până la patru valuri de îmbolnăviri cu coronavirus, dacă nu sunt atenți.
Un expert OMS avertizează că America și Europa s-ar putea confrunta cu până la patru valuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în cazul în care nu se iau măsuri, iar virusul se răspândește în Africa, scrie dailymail.co.uk.

Directorul Centrului pentru Sănătate Publică și Drepturile Omului al OMS, profesorul Lawrence Gostin a avertizat că dacă Covid-19 va fi „scăpat de control” în țările africane, Europa și SUA s-ar putea confrunta cu un al doilea, al treilea și chiar al patrulea val al bolii .

„Covid-19 urmează să treacă prin Africa sub-Sahariană și poate subcontinentul indian ca o avalanșă”, a spus profesorul Lawrence Gostin, într-o emisiune pentru BBC Radio 4.

„Chiar dacă Statele Unite și Europa ar putea ține sub control epidemiile de Covid, dacă aveți Covid în alte părți ale lumii, în această societate interconectată în care trăim, aceasta va reveni în Europa și în Statele Unite.

„Deci suntem cu adevărat la fel de siguri ca și cea mai slabă legătură din lanțul global.”

În ceea ce privește decizia lui Donald Trump de a opri finanțarea către OMS, profesorul a prezis că această mișcarea ar putea avea un „impact devastator la nivel global”.

Donald Trump a hotărât să suspende finanțarea către OMS, iar în prezent o anchetă privind modul în care a fost gestionată pandemia este în desfășurare.

SUA este cel mai mare contribuitor unic al OMS, și a plătit aproximativ 893 miliarde de dolari între 2018 și 2019, ceea ce a reprezentat aproximativ 15% din bugetul total al organizației din acea perioadă.