Radio Simplu

Un epidemiolog avertizează! Ce greșeală uriașă fac toți oamenii? Prin ce se transmite coronavirusul

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul a explicat recent că rata de infecții este relativ mică în Coreea, acest lucru fiind datorat disciplinei populației care a înțeles să poarte mască de protecție la ieșirea din casă și să se spele foarte des pe mâini.

Medicul a criticat dur faptul că populația din Europa și America este învățată că purtarea măștii nu este obligatorie. Epidemiologul a transmis clar că „este o mare greșeală!”

De asemenea, directorul general al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, condamnă la rândul lui ignoranța europenilor, dar și a americanilor de a nu folosi masca de protecție.

Ce a spus medicul

„Marea eroare făcută de SUA și Europa e că oamenii nu poartă măști. Virusul e transmis prin picăturile de salivă, iar o mască te împiedică să le transmiți când vorbești sau tușești. Multe persoane infectate sunt asimptomatice, iar mască îi împiedică să transmită virusul”, a declarat George Gao pentru ScienceMag.

45 de tone de echipament medical de la Seul la București

Al doilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a sosit sâmbătă pe Aeroportul Otopeni. Este vorba de un transport efectuat de Ministerul Apărării Naționale efectuat cu o aeronavă C-17 Globemaster III.

Ministerul Apărării de la Bucureşti solicitase Unității Multinaționale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria desfășurarea unei noi misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București.

Sursa: Capital.ro

Loading...