Radio Simplu

Un băieţel refugiat cântă „My Heart Will Go On”

Să creşti mare şi să îţi găseşti un rost în viaţă se poate dovedi la un moment dat un lucru dificil pentru oricine, dar acest proces este şi mai greu atunci când eşti refugiat dintr-o ţară sfâşiată de război.

Abu are doar 13 ani, dar el a trecut deja prin mult mai multe încercări decât majoritatea oamenilor într-o viaţă întreagă. El este ultimul născut al unei familii iubitoare din Afganistan, dar pe măsură ce a crescut, ţara sa de origine a fost cuprinsă de haosul războiului şi a devenit tot mai nesigură. Familia lui Abu a fugit în cele din urmă în Belgia, acolo unde locuiesc şi în prezent ca refugiaţi.

Deşi şi-a pierdut toţi prietenii de acasă, Abu s-a adaptat bine în ţara sa adoptivă şi este recunoscător pentru siguranţa pe care i-o oferă acest loc. Acum că este în Belgia, Abu are în sfârşit timpul şi mijloacele pentru a-şi continua adevărata pasiune, aceea de a cânta.

Abu a decis să participe la audiţiile pe nevăzute ale concursului „The Voice”, varianta belgiană a popularului spectacol de talente muzicale din Statele Unite. Mulţi concurenţi sunt măcinaţi de emoţii şi teamă de eşec atunci când păşesc pe o astfel de scenă, dar Abu trecuse deja suficient prin viaţă pentru a nu fi speriat de acest lucru.

Băiatul a decis să cânte melodia „My Heart Will Go On”, din repertoriul îndrăgitei cântăreţe canadiene Celine Dion. El a explicat că a ales acest cântec pentru că se regăseşte în povestea acelor oameni care au trăit o adevărată drama la bordul navei iconice.

„Oamenii de pe Titanic căutau o viaţă nouă într-o ambarcaţiune care mergea într-o altă ţară. Cred că este foarte trist. Vreau să vă mărturisesc tuturor că şi eu am fugit tot aşa.”

Toţi cei trei membri ai juriului şi-au rotit scaunele de îndată ce Abu a început să cânte, deoarece şi-au dat seama imediat cât de talentat este. De asemenea, până la sfârşitul spectacolului, toată sala s-a ridicat în picioare pentru a-l aplauda.

La un moment dat, Sean Dhondt chiar s-a aşezat pe podea în faţa băiatului pentru a avea o imagine mult mai clară asupra acestei reprezentaţii. „Am vrut să stau în primul rând la acest spectacol”, a spus apoi Sean.

„My Heart Will Go On” este principala melodie din cadrul coloanei sonore a filmului blockbuster Titanic, apărut în 1997. Muzica a fost compusă de James Horner, versurile îi aparțin lui Will Jennings, regia este semnată de către Walter Afanasieff, iar interpretarea aparține lui Céline Dion.

Balada clasica a fost numită cântecul anului 1998 și i-a adus interpretei multe premii, printre care doua premii Grammy pentru „Cea ma buna interpretare live” si „Cantecul Anului”, melodia castigand alte doua premmi Grammy care au mers catre James Horner.

Horner a compus balada interpretată de Siessel, o soprană norvegiană, Sissel. Apoi, împreuna cu Celine Dion a realizat o varianta completă. „My heart will go on” este hitul lui Celine Dion și una dintre cele mai bine vândute melodii din toate timpurile, deoarece s-au vandut mai bine de 18 milioane de copii.

Coloana sonoră din Titanic i-a adus lui Celine și mai mare faimă

De aici, cariera sa a fost din ce în ce mai înfloritoare, iar albumul The Colour of My Love, din 1993, i-a adus multă faimă din nou. În 1994 Celine se căsătorește cu Angelil, cu care avea deja o viață amoroasă încă de pe vremea când acesta divorțase a doua oară, în 1980. Ceremonia a fost celebrată în toată Canada, și a avut loc la Biserica Notre Dame din Montreal.

Renumele divei pop a început să răsune și mai mult începând cu anul 1996, cu albumul Falling Into You, care include piesa numărul 1 Because You Loved Me (soundtrack-ul filmului Up Close and Personal).

Albumul a câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album pop din acel an. Anul următor, 1997, îi aduce învingătoarei Dion o și mai mare glorie cu cântecul de pe coloana sonoră a filmului Titanic, care a făcut adevărate ravagii. Piesa My Heart Will Go On a câștigat 11 premii Oscar, inclusiv pentru cea mai bună piesă muzicală. Piesa s-a aflat pe locul 1 în lista Billboard Hot 100 și a vândut, împreună cu albumul Let’s Talk About Loveîn jur de 50 de milioane de copii în lumea întreagă.

Celine Dion a primit Ordinul Național al Quebec-ului, cea mai mare onoare a regiunii în aprilie 1998. Tot în timpul aceluiași an a apărut alături de alte dive pop, precum Aretha Franklin, Mariah Carey, Gloria Estefan și Shania Twain în concertul televizat Divas Live, difuzat live pe postul VH-1 în 1998.

Anul 1998 s-a dovedit a fi foarte fertil, câștigând numeroase alte premii, precum cea mai bună cântăreață a anului și pentru cel mai bun album al anului. Turneul extins în 14 țări a început în vara lui 1998 și a terminat cu un concert în Montreal pe 31 decembrie 1999, în onoarea noului mileniu. Dion a venit cu o altă piesă numărul 1, I’m Your Angel, într-un duet cu cântărețul R. Kelly.