Radio Simplu

Un agent de poliție a descoperit acest bilet pe parbrizul unui vehicul. Nu vei crede ce a urmat după aceea.

GALERIE FOTO (2)

Într-o zi melancolică de toamnă, într-un colț pictural și liniștit al orașului, un agent de poliție amabil a dat peste un mesaj ascuns sub ștergătoarele autovehiculului său oficial. Cuvintele scrise pe acel bilet îi provocară un zâmbet și, intrigat, îl reciti.

“Sper să nu aveți intenția să mă amendați. Dispozitivul dvs. e defect. Nu găsiți bilete de parcare. Așa că iată 6 lei pentru trei ore de staționare.”

Ofițerul, pe nume Alex, a fost profund mișcat de umorul și buna intenție a mesajului. În loc să sancționeze direct, Alex a ales să privească în jur, dorind să dea față autorului acelui bilet. Nu voia să lase pe cineva cu sentimentul unei pedepse nemeritate.

După o scurtă investigație, Alex l-a descoperit pe proprietarul vehiculului, un tânăr pe nume Andrei, relaxându-se la o terasă în apropiere cu o băutură rece în mână. În loc să se axeze pe amenda, Alex a inițiat un dialog prietenesc.

Andrei i-a mărturisit lui Alex că făcuse eforturi să cumpere un tichet de parcare, însă mașina părea defectă. Deși dorea să se conformeze legii, nu avea sumele potrivite pentru plata parcajului, astfel încât a lăsat banii pe care îi avea drept semn de corectitudine.

Apreciind sinceritatea și bunele intenții ale lui Andrei, Alex i-a asigurat că se va ocupa de problema aparatului de bilete. Andrei a putut să își continue ziua mai liniștit, conștient că mai sunt și polițiști cu inimă mare și cu înțelegere.

Până la urmă, Alex a reușit să remedieze situația cu aparatul de bilete, confirmând ideea că, într-o comunitate, gesturile de bunăvoință și compasiune pot face adesea diferența dintre o sancțiune și un moment cald de umanitate.

Alte mesaje haioase

Pentru un șofer în goană, puține lucruri sunt mai frustrante decât o parcare aglomerată. Dar starea de iritare ajunge la culme când observă că un alt șofer a ocupat două locuri simultan.

Într-o astfel de conjunctură, un șofer indignat i-a lăsat „neabătutului” un mesaj pe parbriz, exprimându-și clar sentimentele.

„Mulțumesc pentru modul ‘exemplar’ în care ai parcat. Te sfătuiesc să nu ai urmași”, a notat pe bilet, și pentru a se asigura că mesajul său a fost perceput corect, a anexat și un prezervativ.