Radio Simplu

ULTIMA ORA: Testul clinic pentru evaluarea unui vaccin impotriva coronavirusului incepe astazi

Un test clinic pentru evaluarea unui vaccin menit sa protejeze contra noului coronavirus va incepe luni, a anuntat Associated Press, citand un demnitar guvernamental american.

Primul participant la test, care este finantat de Institutul National pentru Medicina si are loc la Institutul pentru Studii Medicale din Seattle (nord-vestul SUA), va primi luni doza experimentala, scrie Agerpres. Va dura intre 12 si 18 luni pentru a valida complet orice potential vaccin, a adaugat AP, potrivit digi24.ro.

Pentru majoritatea oamenilor infectati, noul coronavirus cauzeaza doar simptome usoare sau moderate, precum febra sau tuse. In cazul unora, in special adulti si persoane cu probleme de sanatate existente, poate cauza afectiuni mai grave, precum pneumonie.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, persoanele cu o forma usoara a bolii se recupereaza in aproximativ doua saptamani, iar in cazul formei mai grave recuperarea poate dura intre trei si sase saptamani.

Oficialitatile americane au inregistrat aproape 3.000 de cazuri si 65 de decese cauzate de noul coronavirus. La nivel mondial, peste 162.000 de persoane sunt infectate si numarul deceselor a depasit 6.000.