Radio Simplu

ULTIMĂ ORĂ! Declarație îngrijorătoare a premierului Orban: „Nu am putut gestiona virusul”

România se află acum într-o perioadă de risc major în contextul pandemiei pentru că Executivul nu a putut gestiona virusul, a declarat sâmbătă Ludovic Orban. Premierul a anunțat că se vor face zeci de detașări la DSP-urile din țară.

”Suntem într-o perioadă de risc major, timp de 3 săptămâni Guvernul a fost lipsit de pârghiile legale pentru a-și putea face treaba. Nu am putut gestiona virusul, nu am putut dispune nicio măsură pentru zecile de mii de persoane care au fost contacți pentru persoanele infectate”, a declarat Orban.

Premierul a precizat că, începând cu data de 1 august, se vor face numeroase detașări la direcțiile de sănătate publică (DSP) din țară care se confruntă cu o lipsă accentuată de personal.

”Foarte multe spitale, DSP-uri au avut grave probleme de personal. Vor fi zeci de detașări începând de astăzi, prin ordin de comandant. Niciun manager nu va mai putea să invoce lipsa de personal”, a precizat Orban.

Potrivit acestuia, ”DSP-urile au fost aduse aproape în moarte clinică în timpul pandemiei. A trebuit să refacem toate aceste colective, să aducem resurse umane, este un proces continuu. Nu vom ezita să luăm decizii drastice acolo unde managerii nu-și fac treaba. Începând de astăzi, există resurse umane la DSP-uri”.