Radio Simplu

Uită de căderea părului folosind acest amestec natural din două ingrediente

Pierderea zilnică a 30-40 de fire de păr este un lucru normal, dar, când situaţia devine mai gravă, ne gândim cum am putea să ne regenerăm podoaba capilară. Primul impuls este acela de a apela la tratamente ajutătoare naturale, care nu au efecte secundare. Noi vă prezentăm câteva  măşti-minune, pentru un păr bogat şi sănătos.

Mască revigorantă
Aveţi nevoie de două linguri cu ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecaţi bine ingredientele până se omogenizează şi aplicaţi pasta obţinută pe părul curat. Acoperiţi cu o cască de baie şi lăsaţi să acţioneze 45 de minute. La final spălaţi bine părul cu şampon.

Loţiune regenerantă
Aveţi nevoie de 500 g de praf de cedru, două gălbenuşuri de ou şi câteva picături de lămâie. Amestecaţi bine şi aplicaţi loţiunea pe toată lungimea părului, masând uşor scalpul. Lăsaţi 15 minute şi apoi clătiţi bine cu apă călduţă.

Tratament pentru fire fragile
Dacă aveţi un păr fragil vă propunem un tratament excelent, din două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu germeni de grâu şi o lingură cu suc de lămâie. După spălare întindeţi amestecul omogenizat pe părul umed, cu ajutorul unui pieptene. Se acoperă părul cu o cască de baie, se lasă 15 minute şi se clăteşte. Acest tratament se aplică o dată pe săptămână.

Uleiul de ricin face minuni!

Uleiul de ricin, gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline extravirgin sunt un un izvor de sănătate pentru podoaba capilară. Amestecaţi două linguriţe de ulei de ricin şi două de ulei de măsline, apoi adăugaţi gălbenuşul. Aplicaţi din această pastă omogenă câte putin la rădăcina firului de păr, masând uşor. O lăsaţi să acţioneze 40 de minute, apoi clătiţi. Masca se utilizează de două-trei ori pe săptămână, timp de trei luni.

Ardeiul iute şi ceapa stimulează creşterea
Datorită faptului că este un iritant pentru piele, el activează circulaţia sangvină şi atrage substanţele nutritive în scalp, promovând şi eliberarea de histamine, ce stimulează regenerarea celulelor şi creşterea părului.
Un studiu publicat în „Jurnalul de Dermatologie” a prezentat rezultatele folosirii sucului de ceapă de diferite persoane care sufereau de alopecie. Aceasta este o boală dermatologică şi se caracterizează prin căderea părului, de obicei de pe pielea capului, zonele lipsite de păr având forma rotundă sau ovală. Douăzeci şi trei de subiecţi au aplicat suc de ceapă direct pe scalp, de două ori pe zi, timp de două luni. Participanţilor a început să le crească părul după doar două săptămâni de tratament, iar după şase săptămâni, 20 de persoane aveau scalpul acoperit.

Spălaţi-vă cu bicarbonat şi clătiţi-vă cu mesteacăn!

Amestecaţi două linguriţe cu bicarbonat şi două linguriţe cu apă, până se face o pastă. După ce v-aţi udat bine părul turnaţi acest amestec şi masaţi-vă scalpul timp de câteva minute. Clătiţi apoi abundent.
O altă reţetă ar fi să amestecaţi gălbenuş de ou cu zeama de la o jumătate de grepfrut şi să procedaţi la fel ca mai sus. La final clătiţi cu apă în care aţi pus puţin oţet de mere sau tinctură de mesteacăn. Această plantă conţine solanină, un detergent natural.

Si ceaiurile ajută

Ceaiul de rozmarin, ceaiul de muguri de plop şi ceaiul de brusture stimulează creşterea părului, făcându-l mai bogat şi mai strălucitor. Beţi una-două căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de o lună şi rezultatele vor fi uimitoare.

Pentru uz extern vă mai puteţi clăti cu infuzie de coada calului. O preparaţi din trei linguri de plantă mărunţită la un litru de apă. După ce a dat în clocot, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la infuzat.

 

Nu exageraţi cu pieptănatul
Pe vremuri exista obiceiul ca părul să fie pieptănat în fiecare seară de câteva ori. Se credea că, în acest fel, sebumul în exces este repartizat pe întregul fir de păr, lucru ce i-ar fi fost benefic acestuia. Acest lucru este greşit, spun acum dermatologii. Ei susţin chiar că pieptănatul în exces este dăunător.

Evitaţi uscatul artificial
De multe ori, din motive de lipsă de timp, alegem să ne uscăm părul folosind foenul. Însă, acest lucru nu face decât să deterioreze podoaba capilară. La fel se întâmplă şi în cazul utilizării plăcii pentru îndreptat părul, care agresează firele. Specialiştii recomandă, prin urmare, ca, după spălare, părul să fie ţinut într-un prosop pentru cel mult două-trei minute, apoi lăsat să se usuce liber.

Suplimentaţi alimentaţia cu fier
Căderea părului poate fi cauzată şi de o carenţă de fier în organism. De aceea, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să îl faceţi atunci când podoaba capilară se răreşte este să efectuaţi analize de sânge. În funcţie de rezultatul acestora, sporiţi cantitatea de fier fie cu suplimente alimentare sau mâncând produse bogate în această substanţă, cum ar fi: scoici, spanac, seminţe de dovleac, fasole sau cereale fortifiate. Atenţie! Nu luaţi pastile cu fier fără recomandarea şi supravegherea unui specialist, deoarece excesul de fier este periculos.