Radio Simplu

Trucuri pentru a-ți menține sănătos sistemul osos. Sunt sfaturi de aur!

Menține sănătos sistemul osos – Osteoporoza este o boală gravă care afectează mai mult de 75 de milioane de oameni din America, Europa și Japonia. Această boală este atât de dăunătoare încât oasele unei persoane cedează la fiecare 3 secunde. Sănătatea ta este o investiție. Dacă ai grijă de tine, când ești tânăr, și creezi schimbări în stilul tău de viață, nu vei avea aceste probleme la bătrânețe.

Include aceste 10 schimbări, ale stilului tău de viață, la tinerețe pentru a elimina osteoporoza din lista bolilor de la bătrânețe!

1. Consumă suficient calciu

Am auzit cu toții că trebuie să bem suficient lapte. Cu toate acestea, probabil că nu consumi suficient pentru a satisface cerințele zilnice ale organismului tău. Alimentele sunt, de asemenea, bogate în calciu, deci asigură-te că mănânci suficient tofu, migdale, spanac, brânză, sardine și conserve de somon. Femeile cu vârsta sub 50 de ani ar trebui să consume 1000 mg pe zi și femeile de peste 50 de ani au nevoie de 1200 mg. Bărbații necesită aceleași cantitati de calciu, dar vârsta când ar trebui să crească doza este de 70 de ani, în loc de 50.

2. Ai nevoie de Vitamina D

Vitamina D este atât de vitală în corpul nostru că în esență acționează ca un hormon. Din păcate, organismul nostru nu poate produce vitamina D, spre deosebire de hormonii adevărați, dacă nu stăm prea des la soare. Unul din multele roluri importante pe care le joacă vitamina D este că ajută organismul să absoarbă calciul. Pentru a obține suficientă vitamină D, ieși des în natură, mănâncă pește gras, produse lactate, cereale fortificate, ouă și ia în considerare luarea unui supliment alimentar.

3. Evită kilogramele în plus

În loc de dieta yo-yo, trebuie să găsești o modalitate sănătoasă și durabilă de a-ți menține o greutate sănătoasă. Mulți oameni adoptă stilul de viață vegan pentru a reduce aportul de grăsimi saturate. Deoarece alimentele pe bază de plante sunt mai puțin caloric-dense, veganii se bucură să mănânce o mulțime de alimente benefice organismului lor. Reducerea excesului de kilograme va determina reducerea presiunii asupra oaselor.

4. Fă mișcare

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru își pierde masa osoasă. Pentru a combate acest lucru, încorporează mai multe exerciții în rutina ta, care nu numai să-ți exercite stimularea musculară, ci și pe cea osoasă. Mersul pe jos, alergarea, dansul și antrenamentele la sală sunt toate exerciții minunate pentru oasele tale.

5. Nu mai fuma!

Toată lumea știe că fumatul face mult rău organismului tău, dar un studiu arată o corelație directă între fumat și scăderea densității osoase. De asemenea, cercetările arată că fumatul întârzie vindecarea osoasă cu 60%.

6. Limitează consumul de cafeină

Consumă cafea în mod moderat, excesul de cafeină mărește riscul apariției fracturilor și scade masa osoasă.

7. Ia Omega-3

Omega-3 este minunat pentru că ajută la producerea osteoblastelor, celule care întăresc sistemul osos. Grăsimile polinesaturate sunt, de asemenea, antiinflamatoare, ceea ce este o veste minunată pentru oricine suferă de artrită. Sursele bune de omega-3 sunt nuca, semințele de chia și fructele de mare, precum macroul.

8. Suplimente cu colagen

Colagenul nu ajută doar la păstrarea tinereții pielii, ci și la formarea a 90% din masa osoasă. Poți lua colagenul din ardei grași, semințe de dovleac și pește, dar va trebui să mănânci destul de mult pentru a obține suficient colagen. Poți opta totuși pentru un supliment pe bază de colagen.

9. Mănâncă proteine

Calciul și proteina reprezintă duo-ul dinamic care lucrează împreună pentru a menține oasele puternice. Experții în domeniul sănătății au convenit că oamenii ar trebui să mănânce 0,8 grame de proteine pe kilogram, din greutatea corporală. Marile surse de proteine includ carne, pește, fasole, nuci, cereale integrale și chiar legume.

10. Uită de Sare

Excesul de sodiu contribuie nu numai la hipertensiunea arterială ci și la alte probleme cardiace, ea fiind adjuvant și în privarea absorbției de calciu. În loc să prepari mâncare cu multă sare, investește în mirodenii pentru a prepara mâncăruri delicioase.