Radio Simplu

Metodele prin care îți poti păstra frumoasele lenjerii de pat pentru mai mult timp

În ultimii ani cele mai multe dintre cumpărături, chiar si cele pentru lenjerii de pat, au loc de obicei în mediul online. Așadar, lenjeria de pat nu face excepție de la caz.

Această metodă este avantajoasă pentru că se face în doar câteva minute, dar inevitabil, are și anumite dezavantaje.

Poate unul dintre cele mai mari este acela că doar văzând pozele nu îți poți da seama exact cum poate fi materialul atunci când îl atingi sau cum acesta reacționează după o spălare.

În acest sens, foarte utile sunt sfaturile de care trebuie să ții cont atunci când ai grijă de cearșafuri sau de fețele de pernă. Cu ajutorul lor vei reuși să te bucuri de achiziție pentru mai mult timp.

Materialele naturale sunt cele care oferă de fapt adevăratul confort, chiar și după mai multe luni de la prima utilizare. Cea mai la îndemână variantă va fi cea a bumbacului.

Această țesătură va fi și confortabilă și rezistentă în același timp. În cazul în care ai optat, conștient sau nu pentru un alt fel de material, trebuie să fii pregătit și pentru eventualele neplăceri.

Lenjerii de pat – intretinere si curatare

Dacă vorbim despre curățare, atunci este obligatorie respectarea instrucțiunilor pe care le găsim pe etichetele atașate de material sau pe hârtiile din cutiile în care sunt ambalate produsele.

Contează să respecți întocmai limita te temperatură impusă de producător. O temperatură mai mare nu ar trebui să te sperie pentru că de obicei aceasta este necesară pentru înlăturarea bacteriilor care se adună în interiorul țesăturilor.

În timp, țesătura își va pierde din rezistența inițială. Pentru această situație îți va veni în ajutor apretul.

Cu ajutorul apretării lenjeria de pat va redeveni netedă și nu va mai avea cute și nici un aspect ușor neglijent din cauza șifonării. Dar înainte de a supune materialul acestui proces e nevoie să te documentezi dacă este o soluție optimă pentru el.

Foarte multe dintre femei încă mai obișnuiesc să calce orice, inclusiv lenjerii de pat. Pentru că vorbim totuși de foarte mult material, pe care e greu să îl aranjezi, o soluție eficientă ar fi să ții lenjeria pentru mai mult timp în mașina de spălat.

Te va mai ajuta și opțiunea de stoarcere atentă. Datorită ei la final nu va mai fi nevoie să pierzi timp pentru călcat. Dacă totuși acest proces anevoios reprezintă un pas important pentru tine, trebuie să ai grijă să setezi fierul de călcat, din nou conform instrucțiunilor.

Dacă vrei să ai cele mai fine și mai moi materiale pe paturile din casa ta, nu uita de exemplu de balsamul de rufe care asta face: oferă senzația de moale. Un alt sfat foarte important este acela de a nu te baza pe un singur set de lenjerie de pat.

Atunci când cauți un set nou printre lenjerii de vanzare, orientează-te pe ceva de calitate, pe ceva care să arate bine și mai ales, pe ceva care îți va fi util pentru o perioadă mai lungă de timp.

Chiar dacă este vorba de bani mai mulți, te vei convinge la un moment dat că investiția a meritat.