Radio Simplu

Trucuri care ne fac viața de zi cu zi mai ușoară

Toată lumea are nevoie de organizare, de ajutor în ceea ce privește curățenia și aranjarea produselor din casă, mai ales că viața noastră este din ce în ce mai ocupată și că avem din ce în ce mai puțin timp la dispoziție pentru pasiunile noastre adevărate.

Iată care sunt câteva dintre trucurile care ne ajută să avem timp pentru a termina cartea aceea pe care o ținem pe noptieră de o săptămână sau pentru copiii noștri:

1. Răcește băuturile calde în doar trei minte – ni se întâmplă destul de dessă ne dorim o cutie de suc rece pentru a realiza că nu există în frigiderul nostru așa ceva, doar în cămară. Când stai să te gândești la timpul necesar pentru a se răci, aproape că îți trece pofta.

Tot ce trebuie să faci pentru a-ți satisface pofta la timp este să pui cutia într-un castron mai mare cu gheață, apă și sare și să amesteci până când sarea este dizolvată. Vei observa că sucul tău va fi răcit ca prin magie.

2. Folosește un uscător de păr pentru a scăpa de inelele de apă de pe mobilă – așadar, ai uitat o dată să folosești un suport de pahar și mobila ta deja suferă din acest motiv. Din fericire, poți scăpa de această problemă folosind un uscător de păr.

Folosește uscătorul la nivelul minim de căldură până când încep să dispară. Atunci când se întâmplă asta, folosește puțin ulei de măsline pentru a trata lemnul.

3. Fierbe apă cu sare pentru a scăpa de urmele de arsuri de pe tigăi și oale – ți-ai gătit o masă excelentă, dar ai urme de arsuri pe tigaie. Vestea bună este că nu trebuie să te epuizezi frecând constant, ci să urmezi un sfat simplu.

Umple tigaia sau oala cu apă, adaugă două sau trei lingutițe de sare și apoi las-o să stea peste noapte. În ziua următoare, fierbe apa și apoi curăță cu apă și detergent.

4. Fă exerciții între ora 5 și 6 după amiază – în timpul acestei perioade, performanța ta fizică este maximă, riscul de accidentare este minim, iar puterea musculară, plămânii și coordonarea ochi-mână este cea mai bună și eficace, ceea ce îți oferă un avantaj pentru sport.

Mai mult, dacă faci sport la aceeați oră în timpul zilei, atunci vei crea un ritual care va fi mai greu de întrerupt atunci când te simți motivat mai puțin.

5. Folosește nuci pentru a scăpa de zgârieturile de pe mobilă – șterge zgârieturile de pe mobila de lemn prin a folosi miezul de nucă pe zonele cu probleme. Uleiul de la nuci va avea grijă ca zgâriuturile să dispară.

6. Taie bucăți de tort curate folosind ață dentară – pentru a evita ca straturile de tort să se combine atunci când îl tai, folosește o bucată lungă de ață dentară fără gust pentru a tăia tortul. De asemenea, ața dentară fruncționează în același scop și pentru brânzeturile moi.

7. Folosește blenderul pentru a curăța blenderul – nu trebuie să riști să îți tai degetele pentru a curăța interiorul blenderului, tot ce trebuie să faci este să pui apă și detergent de vase în el, să-l pornești și voila!