Radio Simplu

Truc UTIL! Cum dezgheţi şi dezabureşti repede geamurile de la maşină

Iarna și gerul și-au intrat în dreptul, aducând inevitabil o mare problemă pentru șoferi: geamurile înghețate și aburite.

Există însă trucuri care vă pot ajuta să scăpați repede de această neplăcere. Aveţi nevoie de un castron sau lighean în care amestecaţi apă rece cu puţin oţet, apoi înmuiaţi o cârpă în acest amestec şi ştergeţi parbrizul.

Un alt truc foarte util este ca seara, după ce aţi parcat maşina, puneţi o cârpă sau pătură mai veche peste parbriz şi acoperiţi-l în întregime. Pentru a fi fixată bine pătura respectivă, este indicat să o prindeţi cu ajutorul ştergătoarelor şi al uşii de la maşină.

Iata si cum a reusit un american

În primul rând porneşti maşina cu 10-15 minute înainte să pleci şi foloseşti din plin lichidul de parbriz care poate să fie utilizat la temperaturi negative. Dar iarna dă multe bătăi de cap șoferilor și pe mulți îi prinde frigul cu lichidul de vară în rezervor. Ce este însă de făcut dacă acesta a înghețat?

Un american susţine că a identificat o metodă rapidă pentru a dezgheţa parbrizul în mai puţin de un minut. Este vorba despre un amestec care îţi dezgheaţă rapid parbriz.

Ingredientele sunt următoarele: 2/3 parţi alcool izopropilic şi 1/3 apa. În momentul în care soluţia este pulverizată pe parbriz, gheaţa dispare cu rapiditate. Iată soluţia aplicată: