Radio Simplu

Tratează diabetul cu leacuri din cămară. Alimentele care vor face minuni pentru tine

Trebuie să mănânci sănătos și să urmezi cu strictețe indicațiile nutriționistului. Este important să faci mișcare zilinic și să-ți testezi regulat glicemia. Dacă ești supraponderală, este necesar să slăbești. Află și cum poți trata diabetul cu leacuri din cămară.

Natura îi poate ajuta pe suferinzii de diabet zaharat să-şi completeze tratamentul cu o serie de produse naturale, remarcă dr. farmacist Ovidiu Bojor. ”Alunele sunt bune energizante. Se consumă ca atare, crude și fără sare adăugată. Perele nu constituie un remediu, dar se numără printre fructele pe care au voie să le mânânce. Cartofii pot fi utilizați în loc de pâine, în preparate ușoare, copți sau fierți în coajă.

Se recomandă una sau două cepe pe zi. De la fasolea verde, sunt foarte utile tecile. Se adaugă în preparate culinare, dar se mai poate face și infuzie din două linguri de teci la o cană cu apă. Se lasă la macerat de seara până dimineața. Se beau câte 2 căni pe zi în cure de lungă durată”.

Semințele de chia țin sub control diabetul.

Tratează diabetul cu leacuri din cămară. Alimente care țin glicemia în frâu:
– Morcovii se consumă ca atare sau sub formă de suc (100-200 ml) care se bea dimineaţa devreme.

– Năsturelul se adăugă în salate. Se mai face suc proaspăt, îndoit cu apă rece. Se beau 60-150 ml pe zi.

– Ţelina se consumă ca atare, în preparate culinare sau sub formă de suc (câte 100 ml dimineaţa înainte de masă).

– Din urzici se face infuzie sau decoct scurt. Se lasă la infuzat sau se fierb una-două linguri de plantă la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi.

– Varza de Bruxelles se consumă ca atare, în salate de crudităţi sau în preparate culinare uşoare, fiartă la abur. Se mai pot face cure de suc de varză, un pahar pe zi, între mese.