Radio Simplu

Tragic! Un copil de 1 an a murit, lovit în cap de grindină în timpul unei furtuni violente

Un copil în vârstă de 1 an și 8 luni a murit în Spania, după ce a fost lovit în cap de grindină. Alte aproximativ 50 de persoane au anunțat că au fost rănite, suferind vânătăi și chiar fracturi, în urma unei furtuni violente care a durat 10 minute și care a lovit regiunea Girona din Catalonia, marți seara.

Grindina a distrus acoperișuri, mașini, a doborât cablurile de alimentare și a spart geamurile caselor.

Potrivit Serviciul meteorologic al Cataloniei, citat de BBC, unele bucăți de grindină au atins în diametru chiar și 10 centimetri. Aceeași sursă spune că furtuna de marți seară este cea mai puternică înregistrată în regiune în ultimii 20 de ani.

Pompierii au primit zeci de apeluri de la oameni care au anunțat pagube mari cauza de furtună, majoritatea din orașul Bisbal d’Emporda. O bucată de gheață a lovit copilul 1 an și 8 luni, care a fost dus la un spital din orașul Girona, dar a murit în scurt timp din cauza rănilor, a anunțat presa locală.

„Grindina a căzut doar 10 minute, dar au fost 10 minute de teroare”, a declarat consilierul Carme Vall pentru un post de radio local. Președintele Cataloniei, Pere Aragones, a descris accidentul drept o „tragedie”.