Radio Simplu

TRAGEDIE URIAȘĂ! 15 MORȚI ȘI MULȚI RĂNIȚI

15 civili, printre care șase femei și opt copii, au murit în urma exploziei unei mine care a expodat la trecerea unui vehicul în localitatea Imam-Sahib din nordul Afganistanului, anunță AFP. Numărul exact al persoanelor rănite nu a fost precizat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan.

Provincia respectivă este un ”cuib” al grupării jihadiste Statul Islamic. Pe data de 6 noiembrie a avut loc un atentat în Tadjikistan, iar şeful Serviciului de Securitate din Rusia (FSB) – Aleksandr Bortnikov – a avertizat asupra activității crescute a unităților Statului Islamic în Afganistan.

„În jurul orei locale 17:00, o mină instalată de teroriştii talibani a explodat la trecerea unui vehicul civil în piaţa Imamuddin din Imam-Sahib, provincia Kunduz, ucigând 15 civili. Victimele sunt şase femei, opt copii şi un bărbat, a precizat el”, a declarat Nasrat Rahimi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan.

Localitatea Imam-Sahib este foarte apropiată de frontiera tadjikă, iar provincia Kunduz este scena unor confruntări regulate între talibani şi forţele guvernamentale care sunt sprijinite de trupele americane.