Radio Simplu

Toți am greșit până acum! Cum se fac, de fapt, floricelele de porumb

Deși majoritatea oamenilor asociază floricelele de porumb cu vizionarea unui film, acasă sau la cinema, această gustare poate fi savurată oriunde, în orice moment al zilei. Și oricât am încerca să ne abținem în fața unui castron cu floricele calde, cu greu reușim.

Floricelele pot fi și un fel principal ideal pentru că este mai sățios decât alte gustări și nu e nevoie de o friteuză.
Și mai important este faptul că floricele se fac în câteva minute.

CNN vine cu o veste și mai bună: floricelele de porumb au și unele beneficii pentru sănătate, fiind o alternativă sănătoasă la chipsuri sau ciocolată.

Floricelele de porumb sunt cereale integrale neprelucrate. Bobul de porumb este o cereală integrală, ceea ce înseamnă ca este o sursă importantă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

De asemenea, conține polifenoli care pot ajuta la scăderea
nivelului de zahăr din sânge și la digestie. Cerealele integrale au fost asociate și cu reducerea grăsimii abdominale, notează CNN.

Valorile mari de polifenoli din floricele sunt explicabile prin faptul că boabele de porumb nu sunt procesate.

Dar de ce sunt mai sățioase? Iată explicația.
Floricelele de porumb sunt o gustare sățioasă datorită volumului pe care îl ocupă în stomac, împiedicându-ne să consumăm mai multe gustări”, spune nutriționistul Julien Chamoun din New Jersey.

Floricele de porumb s-au dovedit a fi mai sățioase decât chipsurile, ceea ce înseamnă ca ne vom simți mai sătui după ce le consumăm.

Toți am greșit până acum! Cum se fac, de fapt, floricelele de porumb

Însă iată cum se pot transforma într-o gustare nesănătoasă! Și asta pentru că floricelele de porumb, chiar dacă sunt o gustare excelentă sănătoasă, Când punem ulei în timpul procesului de prăjire a floricelelor, creștem caloriile și grăsimea”, explică Chamoun.

Adăugarea untului, a zahărului și a sării pot face floricelele de porumb o gustare complet nesănătoasă.

Floricele prefabricate conțin adesea un nivel ridicat de sare. Consumul excesiv de sodiu poate duce la hipertensiune arterială și la alte complicații de sănătate. Unele mărci includ și mult zahăr.

Așa se transformă într-o bombă hipercalorică
O porție de floricele ar trebui să nu depășească 25-30 de grame, altfel se transformă într-o bombă hipercalorică. Nu in ultimul rand, sortimentele cu diverse topping-uri trebuie savurate ocazional, nefiind recomandate pentru consumul zilnic.

De aceea, este important să se țină cont de modul în care se prepară floricelele. Aparatele care utilizează ulei pentru prăjirea porumbului de floricele nu sunt cea mai sănătoasă soluție.

În schimb, dacă alegeți o mașină pentru floricele de porumb cu aer cald,
gustarea va avea un conținut caloric scăzut și mai puține grăsimi.