Radio Simplu

Top 3 rețete de pește fraged și suculent

Peștele la cuptor este o mâncare extrem de gustoasă, sănătoasă și consistentă. Familia mea adoră peștele, de aceea încerc o diversitate de rețete de pește ca să-i impresionez pe cei dragi.

Astăzi vă propunem 3 rețete delicioase de pește, care se prepară destul de ușor, arată incredibil și sunt excelente pentru orice ocazie. Veți obține pește suculent, moale, delicios și extrem de aromat! Alegeți rețeta după gust și bucurați-i pe cei dragi cu bucate alese!

1. PEȘTE ÎN FOLIE LA CUPTOR

Peștele copt în folie nu poate fi comparat cu nici un alt mod de preparare. Peștele în folie este suculent și moale, iar dacă veți face tăieturi deasupra peștelui, acesta se va găti excelent și nici nu veți simți oasele.

Ingrediente

– 1 pește lostriță
– 1 lămâie
– 1 ceapă
– 1 morcov
– 50 g de unt
-verdeață și condimente după gust

Mod de preparare

1. Curățați și spălați bine peștele. Tăiați ceapa semi-rondele, dați morcovul prin răzătoare sau tăiați-l.

2. Tăiați lămâia semi-rondele. Condimentați peștele cu sare și piper în interior și exterior.

3. Prăjiți ceapa și morcovul și umpleți peștele cu legume.

4. Încălziți cuptorul la 180 de grade. Puneți câteva bucățele de lămâie pe o folie de staniol, așezați peștele și puneți deasupra feliile de lămâie.

Dacă v-au mai rămas legume prăjite, atunci puneți-le deasupra peștelui. Tăiați untul cubulețe și puneți-l deasupra. Înveliți peștele în folie.

5. Coaceți peștele la cuptor timp de o oră.

6. Serviți peștele decorat cu verdeață.

2. PEȘTE PE PAT DE CARTOFI

Preparați peștele pe pat de cartofi cu sos gingaș. Această mâncare este ideală pentru o cină în familie. La dorință puteți folosi diferite legume pe care le preferați.

Ingrediente

– 800 g de file de pește
– 10 cartofi
– 2 cepe
– 250 g de smântână
– 300 g de lapte
– 100 g de cașcaval tare
– 2 linguri de făină
– maioneză sau ketchup la dorință
– sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Tăiați cartofii rondele și fierbeți-i pe jumătate în apă sărată.

2. Tăiați ceapa și prăjiți-o, adăugați un pic de făină, apoi puneți smântâna densă și la dorință, câte o lingură de ketchup și maioneză. Apoi adăugați laptele, după ce sosul va începe să fiarbă, luați tigaia de pe foc. Condimentați sosul cu sare și piper după gust.

3. Încălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți tava cu ulei.

4. Așezați în tavă cartofii, apoi peștele, asezonat cu sare, apoi încă un strat de cartofi. Turnați deasupra sosul.

5. Coaceți peștele timp de 40 de minute, cu 5 minute înainte de a fi gata, presărați mâncarea cu cașcaval ras.

3. PEȘTE CU LEGUME LA CUPTOR

Peștele cu legume la cuptor este cea mai gustoasă și sănătoasă rețetă din cele prezentate. Are un gust extraordinar, gingaș și foarte intens în același timp.

Ingrediente

– 2 pești de mare
– 1/2 căpățână de varză
– 2 morcovi
– 2 cepe
– 1 ardei gras
– 2 roșii
– 2 bucăți de brânză topită
– 3 linguri de maioneză
– ulei pentru prăjit
– verdeață, sare și piper după gust

Mod de preparare

1. Mărunțiți toate legumele și prăjiți-le puțin în tigaie (cu excepția roșiilor).

2. Adăugați roșiile după 15 minute și înăbușiți-le un pic.

3. Spălați peștii și condimentați-i cu sare și piper.

4. Puneți jumătate din legumele prăjite într-o tavă unsă cu ulei, apoi așezați peștii, stropiți-i cu puțin suc de lămâie și puneți deasupra celelalte legume.

5. Ungeți peștii cu un pic de maioneză și coaceți-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

6. Cu 15 minute înainte de a fi gata, presărați peștii cu brânză topită rasă și verdeață tocată.