Radio Simplu

Tocmai a fost dat afară! Decizia momentului în Guvernul Orban. La cine a renunțat

Demitere la Ministerul Sănătății, în urma unor acuzații de fapte de corupție. În prezent, pe lista de 17 consilieri a ministrului se mai află două persoane care au probleme de corupție sau integritate. Anunțul a fost făcut chiar din interiorul ministerului.

Medicul Călin Ciontu, acuzat de fapte de corupție în dosarul operațiilor estetice de la Spitalul de Arși, a fost retras de pe lista consilierilor onorifici ai ministrului Sănătății, potrivit site-ului ministerului Sănătății.

Judecat pentru fapte de corupție
Medicul Călin Ciontu fusese numit consilier onorific al lui Victor Costache, el ocupând această funcție începând din 5 decembrie.

Ulterior, după ce presa a scris că medicul este judecat pentru mai multe fapte de corupție, numele lui a fost scos de pe lista consilierilor ministrului Sănătății.

Alți consilieri cu probleme
Între consilierii lui Costache se mai află o persoană care are probleme cu legea. Este vorba despre Maria Mihaela Constantin, cea care este vizată de ancheta penală desfășurată la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, declanșată în mai 2016 de Direcția Națională Anticorupție, anunță Mediafax.

Imre Sandor Benedek este un alt consilier care s-a aflat în vizorul opiniei publice. În 2011, Agenția de Integritate a contatat că acesta s-a aflat în conflict de interese.

Lista celor 17
Inspectorii de integritate au stabilit că Imre Sandor Benedek, în calitatea de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încheiat contracte cu o societate la care era asociat.

În prezent, ministrul Sănătății are 17 consilieri. Este vorba despre Cătălina Arsenescu Georgescu, Răzvan Daniel Chivu, Marinel Ciprian Ene, Lucian Timofticiuc, Laura Năstăsescu, Alexandra Tamaș, Tatiana Melnic, Livia Stan, Dan Sabău, Alexandru Burlacu, Roxana Hainagiu, Liuba Petru, Imre Sandor Benedek, Sultan Sheriff, Yeung Khee Kak, Florin Vasile Stamatian și Maria Mihaela Constantin.