Radio Simplu

Toate scaunele s-au intors in 2 secunde

Cum îţi dai seama dacă micuţul tău are ureche muzicală? Această este o preocupare a multor părinţi care vor să ştie dacă au în familie un viitor muzician. Primele semne că cel mic are ureche muzicală sau inteligenţă muzicală vine chiar de la el.

Dacă reţine rapid melodiile pe care le ascultă, vrea să cânte la instrumente muzicale, atunci când se simte bine ascultând muzică şi este o formă prin care se deconectează uşor, atunci trebuie să ştii că micuţul tău are un anumit tip de inteligenţă muzicală.

Inteligenţa muzicală poate fi uşor identificată datorită acestor semne, iar cu puţin ajutor aceasta se poate dezvolta la copilul tău şi, de ce nu, muzica se poate deveni o carieră de succes pentru el.

Care sunt semnele clare că are ureche muzicală şi este momentul potrivit să îi cultivi inteligenţa muzicală?

Dacă muzica ocupă un loc important în viaţa lui, recunoaşte anumiţi cântăreţi şi ştie să facă diferenţa între anumite stiluri muzicale.

Când orice obiect din casă se transformă în instrument muzical.

După primele acorduri dintr-o melodie, copilul ştie despre ce piesă este vorba

Când muzica este forma prin care îşi găseşte liniştea. Dacă unii copii aleg să deseneze atunci când sunt supăraţi sau obosiţi, cei care au înclinaţie spre muzică vor prefera să asculte muzică.

Cânta prin casă, îşi compune propriile sale melodii cu versuri.

Cei care au o înclinaţie deosebită spre domeniul muzical, vor recunoaşte cu uşurinţă atunci când o melodie e cântată prost, identifică notele muzicale sau acordurile cântate fals.

Dacă observi la micuţul tău aceste semne şi îţi doreşti ca acest talent să nu fie irosi, îl poţi ajuta pe copilul tău să îşi dezvolte inteligenţa muzicală.

Ca părinte, primul lucru prin care poţi face asta este să te informezi. Începe cu studierea beneficiilor muzicii clasice despre care specialiştii spun că are un rol determinant în dezvoltarea copilului în general, cu atât mai mult asupra celor care sunt pasionaţi de muzică.

Introdu în activităţile zilnice ale copilului muzica clasică, chiar dacă iniţial o laşi să se audă doar pe fundal, în casă.

Am găsit pe anidescoala.ro o listă cu multe cantece pentru copii pe care le poate fredona foarte ușor.

Următorul pas ar fi să introduci un instrument muzical în activităţile celui mic. Un copil care are talent la muzică va fi interesat să înveţe să cânte la un instrument. Cea mai bună opţiune este să îl înscrii la cursuri de specialitate unde poate studia un instrument muzical sub atenta supraveghere a unui profesor.

Poţi lega muzica de alte domenii pe care le studiază copilul tău. De exemplu, poate învăţa noi cuvinte sau analiza texte la limba română pornind la versurile cântecelor.

Lasă-l să se relaxeze pe muzică. Dacă îl vezi tensionat, supărat sau îngrijorat lasă-l să îşi găsească echilibru prin muzică.

Sunt o mulţime de jocuri pentru copii care se desfăşoară pe muzică, încurajează-l să se implice în aceste jocuri.

Fiecare părinte trebuie să înţeleagă că dezvoltând inteligenţa muzicală a copilului îl ajută pe cel mic să îşi deschidă noi orizonturi şi chiar să îşi descopere vocaţia.