Radio Simplu

Testul pe care mulți români îl pică. Ce număr vezi în această iluzie optică virală?

GALERIE FOTO (2)

Astăzi vă propunem un nou test de inteligență. Este momentul perfect să vă testați capacitatea de concentrare și atenție la detalii. Internetul este plin de teste de inteligență, care mai de care, prilej de care trebuie să profitați din plin. Uneori poate fi distractiv, iar alteori enervant, deoarece nu găsiți răspunsul corect. Uită-te cu atenție la imaginea din galerie și află dacă vezi numărul scris acolo.

Testele IQ există de mai bine de un secol, iar de-a lungul timpului au suferit diverse modificări. Ele au fost create în Franța cu scopul de a identifica elevii care aveau nevoie de ajutor suplimentar la școală. Mai apoi, guvernul SUA a folosit variante modificate ale testelor de inteligență în timpul Primului Război Mondial. Armata folosea aceste teste pentru a identifica candidații calificați, pentru că era periculos să intre în luptă oameni care nu erau pregătiți. Acest obicei s-a păstrat chiar și în zilele de astăzi.
Ce număr vezi în iluzia optică?
Această iluzie optică este una dintre cele mai ușoare. Dacă ai încercat suficient, dar nu ești sigur de răspuns, noi îți venim în ajutor. În imagine apare numărul 571. Dacă ai picat testul, nu te îngrijora. Pe internet circulă multe astfel de teste și te poți perfecționa în timp, exersând și acordând mai multă atenție de acum în colo. Teste de inteligență sunt împărțite în două categorii, cele pentru copii și cele pentru adulți. Ca să ajungi la rezultatele mult dorite, începe cu ceva simplu, până când ajungi la ceva mai complex. Rezultatele nu vor întârzia să apară. Totul ține de concentrare.