Radio Simplu

TEST: Doar oamenii cu un IQ foarte mare pot rezolva acest exerciţiu matematic

Îți propunem mai jos un test matematic, care a reușit să pună pe jar tot internetul. Tot ce trebuie să faci este si îți iei o foaie și un pix și să găsești rezolvarea acestui test!

Deși pare un test simplu la prima vedere, nu trebuie să ai cunoștințe doar de matematică. Trebuie să fii foarte atentă la detalii și să urmărești firul logic al problemei.

Pe lângă acest lucru, testul acesta are două metode rezolvare, așa că dacă reușești să le găsești pe amândouă, vei face parte din oamenii care au un IQ ridicat!

Încearcă să nu te grăbești și să îți iei o foaie și un pix, pentru a simplifica lucrurile!

Mai jos, îți vor prezenta cele două variante de rezolvare. Tu ai reușit să ajungi la una dintre ele?

Metodia cu numărul 1!

Mai mult de jumătate dintre oamenii care au încercat acest test, au început cu prima operație, adică 1+4, care este egal cu 5.
Apoi tot ce trebuie să faci este să aduni suma dintre 2+5 suma precedentă( adică 5) și vei ajunge la rezultatul 12. Mai exact, 2 plus 5 egal cu 7, iar 7 plus 5 este egal cu 12.
Folosește aceeași formulă și pentru operația regăsită pe rândul al treilea, adică 3+6 este egal cu 9, iar acest rezultat, adună-l cu suma de mai jos și vei obține 21. Mai exact, 3+6=9, iar 9 plus 12 este egal cu 21.
Am ajuns și la ultimul pas! Aici trebuie să aduni 8+11, care este egal cu 19. Rezultatul acesta îl vei aduna la rândul lui cu rezultatul operației de mai sus, adică 21. Mai exact, 8 plus 11 este egal cu 19. Iar 19 plus 21 este egal cu 40.
Aceasta este una dintre rezolvările prin care am reușit să aflăm cum trebuia să procedăm pentru a ajunge la rezultatul dorit, adică 40.

Metoda cu numărul 2!
Bineînțeles că vom aduna 1 plus 4, care va fi egal cu 5, dar totuși cei cu un IQ mai ridicat vor recurge la următoarea operație. 1+(4×1), care este egală, la rândul ei, cu 5.
Folosim aceeași formulă și pentru operația de pe rândul al doilea, deci 2+(2×5), care este egal cu 12.
Pentru rândul al treilea folosim astfel, 3+(3×6), de unde vom obține numărul 21.
Și pentru ultimul rezultat pe care trebuie să îl aflăm folosim, din nou, aceeași formulă, adică 8+(8×11), care este egală cu 96.
Ceea ce înseamnă că această metodă are ca rezultat numărul 96, deci este cel de-al doilea răspuns corect!

Tu pe care dintre cele metode ai aplicat-o și la ce rezultat ai ajuns?

Acest test este foarte bun pentru concentrare și a descoperi dacă poți apela și altă tehnică în afara de cea simplă, adică cea care îți vine prima dată în minte. Te motivează să cauți și alte metode mult mai eficiente, dar care totodată pot părea mai dificile la prima vedere…