Radio Simplu

Test de inteligență | Ce număr vezi în această iluzie optică? Geniile răspund corect în 5 secunde

GALERIE FOTO (2)

Dacă vrei să-ți testezi mintea, testul de astăzi este mai mult decât potrivit. Ai la dispoziție doar câteva secunde pentru a da răspunsul corect. Testul pe care îl propunem pentru astăzi nu este atât de ușor, iar numai cei ageri la minte se vor descurca să-l deslușească.

Astfel de teste ne ajută să ne descoperim latura creativă, logică și, totodată, joacă un rol important în identificarea profesiilor noastre. Aceste teste pot fi sub formă de puzzle-uri, completarea de serii de imagini sau numere, identificarea unui model sau prin alte activități care să testeze abilitățile cognitive ale persoanei.

Pe lângă funcția lor de evaluare, teste IQ pot fi și o modalitate plăcută de petrecere a timpului alături de cei dragi, implicând membrii familiei într-un exercițiu mental. Iluzia optică de astăzi este una interesantă, care îi va pune în dificultate chiar și pe cei mai iscusiți.

REZOLVARE

Timpul s-a scurs! Tu ai reușit să-ți dai seama care era numărul din iluzia optică? Dacă răspunsul este „DA”, te felicităm! În cazul în care, încă, nu ești sigur dacă este corect sau nu, atunci află care era numărul corect, în imaginea mai jos.

Potrivit unor statistici, IQ-ul mediu al unei persoane este 100

Coeficientul de inteligență (IQ) reprezintă un concept derivat din testele standardizate prin care se măsoară inteligența. Nivelul mediu de inteligență al unei persoane este de 100. Cel mai mare nivel de inteligență a depășit pragul de 240. Primele teste psihometrice au apărut la începutul secolului al XX-lea, iar cel care le-a pus la punct a fost Alfred Binet.