Radio Simplu

Telina curata ficatul si il mentine sanatos

Țelina este leguma care are această putere asupra ficatului nostru. Despre ea s-au făcut o serie de studii iar concluzia lor a fost aceea că aceasta poate să reducă din cantitatea de colesterol negativ care se găstește în sânge cu până la 20%.

În frunzele de țelină se găsesc substanțe care ajută mușchii arterelor să se relaxeze. După o perioadă de consum al țelinei vei avea tensiunea arterială la parametri normali.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii în cazul țelinei. Aceasta are un efect benefic și asupra hormonilor. Țelina este cea care îi protejează de orice susrsă de stres.

Dacă vrei să te convingi chiar tu că țelina este un produs cu adevărat eficient ar trebui să o folosești în salate, în sucuri și în alte combinații sănătoase, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Pentru ca să-ți menții ficatul sănătos trebuie să pui într-un blender șase căni de apă, trei lămâi, cinci tulpini de țelină, și o cană de pătrunjel tocat.

Va fi nevoie să consumi această combinație de trei ori pe zi timp de trei zile fără nicio pauză. Și în tot acest timp va trebui să te abții de la alimentele grase, de la tutun și de la alcool și să te hidratezi, pe de altă parte.

Țelina este o sursă foarte bună de antioxidanți foarte puternici și foarte eficienți, cum ar fi luteina și betacarotenul, iar aceste substanțe îți vor proteja întregul organism și îți vor întări imunitatea.

Țelina conține calorii negative, aceasta sporește arderea grăsimilor din organism. Te va mai ajuta să pierzi o cantitate destul de mare din țesutul adipos.

Datorită calităților sale antiinflamatorii țelina este un aliat de nădejde și în cazul prroblemelor la nivel de articulații, mai ales dacă aceasta este consumată în stare crudă, sau cel puțin pregătită termic în proporție de doar 30%.

Țelina te va ajuta să eviți sau chiar să rezolvi problemele legate de constipație, să ai o siluetă așa cum îți dorești, pentru că este un bun laxativ.

Această legumă specială este recomandată mult mai mult pentru bărbați, dar este benefică și pentru femeile care au probleme cu frigiditatea. Efectele țelinei se vor vedea destul de repede.

În acest caz va trebui să-ți prepari o băutură pe care să o bei cu un sfert de oră înainte de a avea relații cu partenerul. Aceasta se prepară din: o sută de mililitri de vin din frunze de țelină și din semințele acestei legume.

Dacă ești însărcinată sau alăptezi ar trebui să eviți cât de mult posibil consumul de țelină.